Miodowo-Balsamiczne Prażone Buraki I Marchew

Miodowo-Balsamiczne Prażone Buraki I Marchew
Miodowo-balsamiczne glazurowane Prażone buraki i marchewki mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 213 kalorii, 2G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz ocet balsamiczny, buraki, syrop klonowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Miodowo-balsamiczne Prażone buraki i marchew, Miód Imbir Balsamiczny Szkliwione Buraki, oraz Prażone buraki z lukrem Pekan dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Owinąć buraki w folię i piec je w piekarniku w temperaturze 177° przez 1 1/2 godziny. Odstaw je na bok, aż ostygną wystarczająco, aby obsłużyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
2
W międzyczasie obrać i posiekać marchewkę i wrzucić z mżawką oleju na patelnię do pieczenia 15x10 cali. Pieczemy przez około 30 minut, obracając raz lub dwa razy, aż marchewka stanie się miękka i złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Połącz ocet balsamiczny i miód na dużej patelni, dodaj marchew do patelni wraz z dowolnym olejem, który nagromadził się na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
MarchewMarchew
MiódMiód
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Gdy buraki są wystarczająco chłodne, aby je obrać palcami. Buraki pokroić w kliny i umieścić na patelni z marchewką.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
BurakBurak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Warzywa rozgrzać na średnim ogniu i gotować, aż glazura bąbelki i zgęstnieje, powlekając marchew i buraki lepką glazurą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
BurakBurak
GlazuraGlazura
6
Podawać natychmiast, lub ostudzić i podawać na sałatkę.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn