Miniciasteczka na stół na środek stołu na trzy sposoby
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów południowych do swojego pudełka z przepisami, możesz wypróbować Tablescape Center Piece Mini Cakes Three Ways. Za 29 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka, 3 g tłuszczu i łącznie 130 kalorii. Ten przepis służy 38 osobom. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go ponownie. Mieszanka mieszanki ciasta waniliowego, cukru pudru, soku z cytryny i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Najlepiej sprawdza się jako deser, a jego przygotowanie zajmuje około 1 godziny i 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 9% wyniku, co jest wynikiem bardzo złym (ale wciąż możliwym do naprawienia). Podobne przepisy obejmują mini ciasta na stół na trzy sposoby, ciasta czekoladowe Saucy Center i ciasta mokka z centrum Saucy.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: 8 (2-calowych) foremek na mini brioszki 8 (3-calowych) foremek na mini brioszki 1 (24 sztuki) foremka na babeczki 24 białe papilotki do babeczek Torebka cukiernicza lub torebki z zamkiem błyskawicznym z możliwością wielokrotnego zamykania Okrągła końcówka do ciasta (numer 804 lub podobny) 4 kupione w sklepie prostokątne petit Fours (w kolorze lawendy) Papierowe okładki na babeczki w fioletowe kwiaty Mały, 3-poziomowy srebrny stojak na desery Gałązki lawendy, świeże lub suszone Jadalny brokat (dostępny w sklepach z artykułami do rękodzieła i wypieków)
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni. Spryskaj puszki mini brioszki nieprzywierającym sprayem kuchennym. Lekko oprósz mąką i ułóż na blasze. Formę do babeczek wyłóż białymi papierowymi papilotkami.
Przygotuj ciasto zgodnie z instrukcją na opakowaniu, zastępując wodę maślanką zgodnie z przepisem. Foremki do brioszek i babeczek napełnij do 2/3 wysokości. Powinno wyjść około 18 babeczek.
Piec, obracając patelnie do połowy, aż wierzch będzie złocisty, a wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Puszki z brioszkami zajmie to około 8 do 10 minut, babeczki zajmą od 12 do 15 minut.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić 5 minut przed wyjęciem z formy i całkowitym ostudzeniem na drucianej kratce.
Połącz 1/2 szklanki cukru pudru z taką ilością soku z cytryny, aby powstała cienka lukier o konsystencji syropu. Farbuj równą ilością czerwonego i niebieskiego barwnika spożywczego, aż do uzyskania pożądanego lawendowego koloru.
Ułóż ciasta do góry nogami na kratce do studzenia umieszczonej wewnątrz blachy.
Polewą polej wierzch ciastek, pozwalając, aby lukier spłynął po bokach i całkowicie pokrył ciasto. Pozwól na konfigurację.
W międzyczasie wymieszaj tyle cukru pudru (1/4 do 1/3 szklanki), aby lukier zgęstniał; powinno być mniej więcej o konsystencji ciasta naleśnikowego.
Aby pogłębić kolor, dodaj dodatkową kroplę lub 2 barwniki spożywcze.
Umieść lukier w małej torebce zapinanej na zamek i odetnij róg. Wycisnąć tuż nad wierzch karbowanego ciasta, pozwalając mu spłynąć po bokach.
Aby przygotować lukier do babeczek, połącz puszkę lukru waniliowego z wystarczającą ilością pozostałego cukru cukierniczego, aby lekko stwardniał i pozwolił, aby lukier zachował kształt po wyciśnięciu. Pokoloruj równą ilością czerwonego i niebieskiego barwnika spożywczego do pożądanego lawendowego koloru.
Umieścić w rękawie cukierniczym lub torbie zamykanej na zamek błyskawiczny z okrągłą końcówką. Włóż 12 babeczek do lawendowych pokrywek na babeczki. Wyciśnij lukier na wierzch, trzymając końcówkę tuż nad powierzchnią babeczki i lekko unosząc ją podczas ściskania, tak aby powstała kula lukru.
Ułóż babeczki w równych odstępach na największym dolnym poziomie i przykryj każdą małą gałązką lawendy. Na środkowym poziomie równomiernie ułóż karbowane ciasta. Na najwyższym miejscu 4 sklepy kupiły petit Fours. Po umieszczeniu na stole posyp cały stojak jadalnym brokatem.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Ciasto świetnie komponuje się z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut. Recenzentom podoba się to z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 34 dolarów za butelkę.
![Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut]()
Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut
Extra Brut '61 to hołd dla narodzin Franciacorty w 1961 roku – roku, w którym Berlucchi wyprodukował pierwsze wino musujące tej klasycznej metody. Ten zabawny i żywy brylant oferuje owoce cytrusowe i rześki, czysty finisz. Mieszanka: 85% Chardonnay, 15% Pinot Nero* Etykieta Franciacorta '61 Extra Brut jest w trakcie zmiany. Możesz otrzymać jedną z dwóch etykiet przedstawionych powyżej. Nie można żądać określonych etykiet.