Mini placki pomidorowo-kukurydziane

Mini placki pomidorowo-kukurydziane
Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 166 kalorii, 7G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka skorupy pie, skrobia kukurydziana, ser ricotta, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis z BettyCrocker.com ma 16 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Mini placki z fasoli i kukurydzy, Placki, lizaki, Mini placki na patyku, oraz Mini Placki Dyniowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać piekarnik do 204°. Spray 8 regularnych filiżanek muffin z gotowania sprayu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wkładki Do MuffinówWkładki Do Muffinów
PiekarnikPiekarnik
2
W rondlu 2-quart, gotować czosnek na średnim ogniu 30 sekund. Wymieszaj pomidory i kukurydzę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
CzosnekCzosnek
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Ogrzać na wolnym ogniu; gotować 2 protokół. Doprawić solą i pieprzem. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
4
Rozwiń skorupy ciasto na powierzchni roboczej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
5
Wytnij 8 (4 1/2 cala) kwadratów ze skórki. Dopasuj każdy kwadrat ciasta do kubka muffin, pozostawiając ciasto zwisające krawędź kubka. Łyżka około 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej do każdego kubka wyłożonego skorupą; rozłożyć skrobię kukurydzianą na cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
CiastoCiasto
6
Napełnij każdą filiżankę mieszanką pomidorowo-kukurydzianą około 1/3 szklanki. Na wierzchu po 1 łyżce sera ricotta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RicottaSer Ricotta
PomidorPomidor
KukurydzaKukurydza
7
Wchodzisz na rogach ciasta w kierunku centrów filiżanek. W małej filiżance ubij żółtko i wodę; ciasto umyj jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
CiastoCiasto
WodaWoda
JajkoJajko
8
Piec 20 do 25 minut lub do złotego koloru. Ostudzić 5 minut w filiżankach muffinek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wkładki Do MuffinówWkładki Do Muffinów
PiekarnikPiekarnik
9
Wyjmij mini placki z kubków na muffinki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wkładki Do MuffinówWkładki Do Muffinów
10
Podawać na ciepło.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn