Mini placki pomidorowo-kukurydziane
Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 166 kalorii, 7G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka skorupy pie, skrobia kukurydziana, ser ricotta, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis z BettyCrocker.com ma 16 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Mini placki z fasoli i kukurydzy, Placki, lizaki, Mini placki na patyku, oraz Mini Placki Dyniowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 204°. Spray 8 regularnych filiżanek muffin z gotowania sprayu.
W rondlu 2-quart, gotować czosnek na średnim ogniu 30 sekund. Wymieszaj pomidory i kukurydzę.
Ogrzać na wolnym ogniu; gotować 2 protokół. Doprawić solą i pieprzem. Super.
Rozwiń skorupy ciasto na powierzchni roboczej.
Wytnij 8 (4 1/2 cala) kwadratów ze skórki. Dopasuj każdy kwadrat ciasta do kubka muffin, pozostawiając ciasto zwisające krawędź kubka. Łyżka około 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej do każdego kubka wyłożonego skorupą; rozłożyć skrobię kukurydzianą na cieście.
Napełnij każdą filiżankę mieszanką pomidorowo-kukurydzianą około 1/3 szklanki. Na wierzchu po 1 łyżce sera ricotta.
Wchodzisz na rogach ciasta w kierunku centrów filiżanek. W małej filiżance ubij żółtko i wodę; ciasto umyj jajkiem.
Piec 20 do 25 minut lub do złotego koloru. Ostudzić 5 minut w filiżankach muffinek.
Wyjmij mini placki z kubków na muffinki.