Mini muffinki z cukinii z polewą pomarańczowo-klonową
Mini Muffinki Cukiniowe z Glazurą Pomarańczowo-Klonową zajmują od początku do końca około 45 minut. Ten przepis służy 36 osobom. To śniadanie zawiera 97 kalorii, 2 g białka i 3 g tłuszczu na porcję. Za 17 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka mąki, soku pomarańczowego, sody oczyszczonej i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 18%, to danie nie jest tak niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak minimuffinki pomarańczowe z glazurą z brązowego cukru, minimuffinki z cukinią słodzoną klonem i migdałami oraz babeczki klonowo-orzechowe z glazurą klonową (o niskiej zawartości węglowodanów).
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Babeczki: Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. Przygotuj mini foremkę na muffiny z papierowymi wkładkami. Do dużej miski dodaj mąkę uniwersalną, mąkę pełnoziarnistą, kiełki pszenicy, brązowy cukier, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, cynamon i 1/4 łyżeczki soli.
Dokładnie wymieszaj, aby składniki się połączyły, upewniając się, że w mieszaninie nie ma grudek. W osobnej misce dodaj cukinię, jajka, mleko, mus jabłkowy, olej rzepakowy i wanilię.
Dobrze wymieszaj, aby połączyć, upewniając się, że jajka zostały prawidłowo połączone.
Wlać mokre składniki do suchych i wymieszać tylko do połączenia, uważając, aby ich nie wymieszać.
Ciasto włóż do przygotowanych foremek na muffiny, wypełniając je po brzegi papilotek, około 1 łyżki.
Włóż do piekarnika i piecz, aż wykałaczka wbita w środek muffinki będzie sucha, czyli około 15 minut. Glazura: Tymczasem w małej misce wymieszaj serek śmietankowy, skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy i syrop klonowy.
Wyjmij muffinki z piekarnika i studź na metalowej kratce przez 15 minut. Gdy babeczki będą gotowe do posmarowania glazurą, zanurz ich wierzchołki, 1 na 1, w glazurze, obracając muffinkę po okręgu, aby równomiernie pokryć jej wierzch.
Podawać lub przechowywać w szczelnym pojemniku do tygodnia. Alternatywnie, przed glazurowaniem, zamrozić na okres do 1 miesiąca.