Mini muffinki wiśniowo-waniliowe
Mini muffinki wiśniowo-waniliowe to wegetariańskie śniadanie laktoowowe . Za 20 centów za porcję przepis ten pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 4 g tłuszczu i łącznie 126 kalorii . Ten przepis jest dla 15 osób. Udaj się do sklepu i kup proszek do pieczenia, cukier, mąkę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Jest ono dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 30 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest bardzo złe (ale nadal można to naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Batony z granolą waniliowo-wiśniową , Mini babeczki z likierem wiśniowym i Mini ciasta wiśniowe .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cynamon, sodę oczyszczoną i sól. W innej misce ubij jajko, jogurt, masło i wanilię; wymieszaj z suchymi składnikami, aż będą wilgotne. Wymieszaj z wiśniami.
Napełnij natłuszczone lub wyłożone papierem foremki na muffiny do trzech czwartych ich objętości.
Piec w temperaturze 400° przez 13-15 minut lub do momentu, aż wykałaczka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 5 minut przed wyjęciem z foremek na kratkę, aby całkowicie ostygły.