Mini ciastka z oliwą z oliwek z cytrynową glazurą
Ten przepis służy 12 i kosztuje 35 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 267 kalorii, 2G białka, oraz 9g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz sól, cukier, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 8 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Pistacjowa Oliwa Z Oliwek Mini Ciastka Herbaciane, Ciastka Z Mini Oliwą Z Oliwek W Czekoladzie, oraz Mini Pumpkin Spice Cakes with Orange Glaze.
Instrukcje
Posmaruj 6-lub 12-cup Mini Bundt lub muffin pan z roztopionym masłem. Lekko odkurzyć mąką i wytrząsnąć nadmiar.
Zmiksować cukier granulowany i skórkę cytrynową w blenderze do połączenia.
Dodać jajka po kolei, następnie stopniowo wlewać oliwę z oliwek i mleko, pulsując, aż do emulgacji w cienkie ciasto, około 30 sekund. Nie przesadzaj, bo ciasta będą zbyt puchate.
W małej misce ubić 1 szklankę mąki, proszek do pieczenia, sól i 1 łyżeczkę tymianku.
Dodaj do blendera w 2 partiach, pulsując lekko, aż po prostu połączone; Zatrzymaj, aby zeskrobać boki blendera w razie potrzeby.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec, aż ciasta po prostu zacząć odciągać od boków patelni i wiosna z powrotem, gdy lekko dotknięte, 28 do 30 minut dla 6-cup Bundt patelni i 22 do 25 minut dla 12-cup Bundt lub muffin pan. Ostudzić na patelni przez 10 minut, a następnie poluzować boki małym nożem i odwrócić ciasto na stojaku.
Cukier, sok z cytryny i masło ubić na gładką masę, dodając więcej soku z cytryny, jeśli mieszanina jest zbyt gęsta.
Skropić ciepłe ciasta i udekorować gałązkami tymianku.