Mini bochenki kukurydziane z żurawiną i orzechami pekan
Mini Chleb kukurydziany z żurawiną i orzechami pekan to Wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.13 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 331 kalorii. Jest idealny do Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz wanilię, mąkę, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Mini bochenki mięsne z kukurydzą i ziemniakami, Pikantne Pekany N Żurawina, oraz Łatwa Granola z orzechami pekan i żurawiną.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni.
W misce mieszamy mąkę kukurydzianą, mąkę, sól, cukier i proszek do pieczenia. W osobnej misce połącz maślankę, mleko, jajko i sodę oczyszczoną. Wymieszać, aby połączyć.
Dodać stopione skracanie, stale mieszając.
Dodaj ekstrakt z wanilii, następnie wymieszaj suszoną żurawinę (możesz użyć trochę więcej lub trochę mniej, jeśli chcesz) i orzechy pekan.
Wlać do natłuszczonego mini-bochenka, mini-muffina lub patelni muffin, starając się, aby żurawina pozostała równomiernie rozłożona.
Piec przez 12-15 minut lub tak, lub do złotego koloru. Ostudzić przez kilka minut po wyjęciu z piekarnika, następnie wyjąć z patelni i pozostawić do ostygnięcia.
Wymieszaj ze sobą trochę roztopionego masła i syropu klonowego, a następnie posmaruj go na wierzchu loaves.To dodać masło klonowe, połączyć zmiękczone masło i syrop klonowy. Mieszaj do całkowitego połączenia, następnie rozłóż w ramekinie, skrop wierzch syropem klonowym i podawaj z ciepłymi babeczkami. (Masło można przygotować wcześniej i przechowywać w lodówce.)