Mincemeat II
Mincemeat II to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 20 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 563 kalorie. Na 3,08 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 10 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka agrestu, cukru, brandy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Sprawdza się jako dość drogie przystawki. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ciasto Z Mięsem Mielonym, Mincemeat, oraz Tradycyjne mięso mielone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Umieścić mięso na patelni i gotować do miękkości, o 1 1/2 godziny.
Po zakończeniu wyjmij mięso, ale nie wyłączaj piekarnika.
Podczas gotowania mięsa, żurawinę i wodę umieścić w średnim rondlu i dusić na małym ogniu, aż żurawina zacznie się otwierać.
Po zakończeniu mięsa zmielić go razem z posiekanymi jabłkami i odstawić.
Zmielić pomarańczę i cytrynę, obrać i wszystko, i umieścić je w dużej patelni żaroodpornej.
Dodaj żurawinę, rodzynki, wiśnie, agrest, brandy, ocet, cukier, goździki, gałkę muszkatołową, cynamon i ziele angielskie.
Dokładnie połączyć, a następnie wymieszać z mieszanką mięsną.
Przykryć patelnię folią aluminiową i wstawić do piekarnika.
Rozgrzać mięso mielone przez 30 minut, od czasu do czasu mieszając.
Wysterylizuj wystarczającą ilość słoików i pokrywek do konserw, aby zmieścić wszystkie mięso mielone.
Umieść stojak z drutu na dnie dużego garnka i napełnij do połowy wodą. Doprowadzić wodę do toczącego się wrzenia.
Zapakuj mielone mięso do sterylizowanych słoików, upewniając się, że nie ma przestrzeni ani pęcherzyków powietrza. Napełnij słoiki aż do góry i przykręć pokrywki. Ostrożnie opuść słoiki do wrzącej wody za pomocą uchwytu. Upewnij się, że słoiki mają co najmniej 2 cale przestrzeni między nimi.
Wlej więcej wrzącej wody do słoików, jeśli to konieczne, aby były pokryte 2 cale wody. Przykryć garnek i przetworzyć przez 30 minut.
Ostrożnie wyciągnij słoiki z wody za pomocą uchwytu i umieść na drewnianej lub pokrytej tkaniną powierzchni, w odległości co najmniej 2 cali. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie sprawdzić szczelność, naciskając pokrywę słoika. Prawidłowo uszczelniona pokrywa w ogóle nie porusza się w górę ani w dół. Mięso mielone powinno być starzone przez 2 lub 3 miesiące przed użyciem.