Migdałowy Nugat Semifreddo z słodko-gorzkim sosem czekoladowym (semifreddo al Torrone)
Migdałowy Nugat Semifreddo ze słodko-gorzkim sosem czekoladowym (Semifreddo al Torrone) może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 261 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 12 i kosztuje 60 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką lód, jajka, śmietanę do bicia i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Nugat Semifreddo, Cherry Almond Semifreddo Tarts, oraz Tangerine Semifreddo z solonymi migdałami kruche dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Ustaw miskę z lodowatą wodą w pobliżu pieca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Do miski włóż żółtka i cukier. Za pomocą trzepaczki lub miksera elektrycznego ubijaj, aż będzie gruby i bladożółty, od 1 do 2 minut. Powoli dodawać gorące mleko.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Cukier
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Wlać mieszaninę do 1-do 2-qt. rondel i gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż będzie wystarczająco gęsty, aby pokryć metalową łyżkę i osiągnie około 165 na termometrze natychmiastowego odczytu, 4 do 5 minut. Nie pozwól, aby krem się zagotował, bo się zsiadnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Budyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Patelnia Z Sosem
4
Wyjąć z ognia i umieścić w misce z lodowatą wodą; mieszać często, aż ostygnie. Wymieszać w 1 szklance nugatu i likieru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Likier
Nugat
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Linia a 5 na 9. patelnia bochenkowa z pojedynczym arkuszem folii z tworzywa sztucznego, pozostawiając zwis ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Patelnia Bochenkowa
6
Spód posypać najpierw pozostałą 1 szklanką nugatu, następnie 1/4 szklanki czekolady, równomiernie rozprowadzając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Nugat
7
W misce z czystymi ubijakami lub trzepaczką ubij białka na sztywne szczyty. W osobnej misce ubij 1 1/4 szklanki śmietany do mocnych szczytów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Na białka wlać krem i delikatnie złożyć. Złóż bitą śmietanę, aż nie pozostaną białe smugi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana
Białka Jaj
Budyń
9
Wlać mieszaninę kremu do bochenka. Przykryj zwisającą folią. Zamrażać semifreddo aż do jędrności, co najmniej 6 godzin lub do 1 tygodnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Budyń
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Patelnia Bochenkowa
10
Do sosu czekoladowego: w małym rondlu, doprowadzić pozostałe 1/2 szklanki śmietany na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorący Sos Krówkowy
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
11
Umieścić 1/4 lb. czekoladę w misce i zalać gorącą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Odstawić, aż czekolada zmięknie, około 3 minut, a następnie ubijać, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
13
Zdejmij folię pokrywającą patelnię bochenkową. Połóż talerz do góry nogami na patelni. Odwróć i usuń patelnię i folię. Jeśli chcesz usunąć ślady zmarszczek, wygładzić je za pomocą szpatułki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Patelnia Bochenkowa
Szpatułka
14
Semifreddo pokroić na 1/2 cala. plastry i umieścić na talerzach deserowych. Łyżka sosu czekoladowego wokół niego.