Migdałowy Nugat Semifreddo z słodko-gorzkim sosem czekoladowym (semifreddo al Torrone)

Migdałowy Nugat Semifreddo z słodko-gorzkim sosem czekoladowym (semifreddo al Torrone)
Migdałowy Nugat Semifreddo ze słodko-gorzkim sosem czekoladowym (Semifreddo al Torrone) może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 261 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 12 i kosztuje 60 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką lód, jajka, śmietanę do bicia i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Nugat Semifreddo, Cherry Almond Semifreddo Tarts, oraz Tangerine Semifreddo z solonymi migdałami kruche dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ustaw miskę z lodowatą wodą w pobliżu pieca.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Do miski włóż żółtka i cukier. Za pomocą trzepaczki lub miksera elektrycznego ubijaj, aż będzie gruby i bladożółty, od 1 do 2 minut. Powoli dodawać gorące mleko.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Wlać mieszaninę do 1-do 2-qt. rondel i gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż będzie wystarczająco gęsty, aby pokryć metalową łyżkę i osiągnie około 165 na termometrze natychmiastowego odczytu, 4 do 5 minut. Nie pozwól, aby krem się zagotował, bo się zsiadnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Wyjąć z ognia i umieścić w misce z lodowatą wodą; mieszać często, aż ostygnie. Wymieszać w 1 szklance nugatu i likieru.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
LikierLikier
NugatNugat
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Linia a 5 na 9. patelnia bochenkowa z pojedynczym arkuszem folii z tworzywa sztucznego, pozostawiając zwis ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
6
Spód posypać najpierw pozostałą 1 szklanką nugatu, następnie 1/4 szklanki czekolady, równomiernie rozprowadzając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
NugatNugat
7
W misce z czystymi ubijakami lub trzepaczką ubij białka na sztywne szczyty. W osobnej misce ubij 1 1/4 szklanki śmietany do mocnych szczytów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Na białka wlać krem i delikatnie złożyć. Złóż bitą śmietanę, aż nie pozostaną białe smugi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
Białka JajBiałka Jaj
BudyńBudyń
9
Wlać mieszaninę kremu do bochenka. Przykryj zwisającą folią. Zamrażać semifreddo aż do jędrności, co najmniej 6 godzin lub do 1 tygodnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
10
Do sosu czekoladowego: w małym rondlu, doprowadzić pozostałe 1/2 szklanki śmietany na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorący Sos KrówkowyGorący Sos Krówkowy
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
11
Umieścić 1/4 lb. czekoladę w misce i zalać gorącą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
12
Odstawić, aż czekolada zmięknie, około 3 minut, a następnie ubijać, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
13
Zdejmij folię pokrywającą patelnię bochenkową. Połóż talerz do góry nogami na patelni. Odwróć i usuń patelnię i folię. Jeśli chcesz usunąć ślady zmarszczek, wygładzić je za pomocą szpatułki.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
SzpatułkaSzpatułka
14
Semifreddo pokroić na 1/2 cala. plastry i umieścić na talerzach deserowych. Łyżka sosu czekoladowego wokół niego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorący Sos KrówkowyGorący Sos Krówkowy
15
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn