Migdałowy Nugat Semifreddo z słodko-gorzkim sosem czekoladowym (semifreddo al Torrone)
Migdałowy Nugat Semifreddo ze słodko-gorzkim sosem czekoladowym (Semifreddo al Torrone) może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 261 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 12 i kosztuje 60 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką lód, jajka, śmietanę do bicia i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Nugat Semifreddo, Cherry Almond Semifreddo Tarts, oraz Tangerine Semifreddo z solonymi migdałami kruche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw miskę z lodowatą wodą w pobliżu pieca.
Do miski włóż żółtka i cukier. Za pomocą trzepaczki lub miksera elektrycznego ubijaj, aż będzie gruby i bladożółty, od 1 do 2 minut. Powoli dodawać gorące mleko.
Wlać mieszaninę do 1-do 2-qt. rondel i gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż będzie wystarczająco gęsty, aby pokryć metalową łyżkę i osiągnie około 165 na termometrze natychmiastowego odczytu, 4 do 5 minut. Nie pozwól, aby krem się zagotował, bo się zsiadnie.
Wyjąć z ognia i umieścić w misce z lodowatą wodą; mieszać często, aż ostygnie. Wymieszać w 1 szklance nugatu i likieru.
Linia a 5 na 9. patelnia bochenkowa z pojedynczym arkuszem folii z tworzywa sztucznego, pozostawiając zwis ze wszystkich stron.
Spód posypać najpierw pozostałą 1 szklanką nugatu, następnie 1/4 szklanki czekolady, równomiernie rozprowadzając.
W misce z czystymi ubijakami lub trzepaczką ubij białka na sztywne szczyty. W osobnej misce ubij 1 1/4 szklanki śmietany do mocnych szczytów.
Na białka wlać krem i delikatnie złożyć. Złóż bitą śmietanę, aż nie pozostaną białe smugi.
Wlać mieszaninę kremu do bochenka. Przykryj zwisającą folią. Zamrażać semifreddo aż do jędrności, co najmniej 6 godzin lub do 1 tygodnia.
Do sosu czekoladowego: w małym rondlu, doprowadzić pozostałe 1/2 szklanki śmietany na wolnym ogniu.
Umieścić 1/4 lb. czekoladę w misce i zalać gorącą śmietaną.
Odstawić, aż czekolada zmięknie, około 3 minut, a następnie ubijać, aż będzie gładka.
Zdejmij folię pokrywającą patelnię bochenkową. Połóż talerz do góry nogami na patelni. Odwróć i usuń patelnię i folię. Jeśli chcesz usunąć ślady zmarszczek, wygładzić je za pomocą szpatułki.
Semifreddo pokroić na 1/2 cala. plastry i umieścić na talerzach deserowych. Łyżka sosu czekoladowego wokół niego.