Migdałowy Kurczak Satay
Migdałowy kurczak Satay może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $3.04 za porcję. Jedna porcja zawiera 684 kalorie, 23G białka, oraz 44g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka chile, piersi z kurczaka, sól koszerna i mielony pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć masło migdałowe można śledzić to danie główne z Ciasteczka Z Masłem Migdałowym I Galaretką jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Masło Migdałowe Kurczak Satay, Satay Miska Z Kurczaka Z Sosem Migdałowym, oraz Satay z kurczaka pieczonego w miodzie z sosem Bazyliowo-migdałowym - 7 punktów.
Instrukcje
Makaron zanurzyć w gorącej, bardzo gorącej wodzie z kranu i pozostawić do zmiękczenia na 15 minut, a następnie odcedzić.
W międzyczasie, rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu aż do gorąca.
Kurczaka posypać 1 łyżeczką soli i 3/4 łyżeczki pieprzu, a następnie dodać do patelni. Gotować, obracając od czasu do czasu szczypcami, aż rumiane ze wszystkich stron, o 6 protokół. Wymieszać imbir i czosnek i gotować, aż bardzo pachnące, 1 do 2 protokół. Wymieszać mleko kokosowe, masło migdałowe, 1/4 szklanki wody i 1/2 łyżeczki soli, i doprowadzić do duszenia. Wymieszać groszek i gotować, aż groszek będzie jasnozielony, o 3 protokół. Wymieszać z sokiem z limonki i doprawić solą i pieprzem.
Podawać kurczaka na makaron ryżowy, posypane chile i kolendry.