Migdałowe pływające wyspy z sosem budyniowym
Migdałowe pływające wyspy z sosem budyniowym mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 375 kalorii. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,13 zł za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, skrobię kukurydzianą, rum i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pływające wyspy z sosem śmietankowym o zapachu cytryny i malinami, Pływające wyspy z sosem z czarnej porzeczki, oraz Pływające Wyspy.
Instrukcje
W rondlu włóż mleko, skrobię kukurydzianą i cukier i od czasu do czasu mieszaj podczas podgrzewania. W międzyczasie żółtka ubić w misce. Gdy mleko dojdzie do silnego wrzenia, wlej to wszystko od razu do żółtek, ubijając stale trzepaczką. Ilość gotującego się mleka w porównaniu z ilością żółtka jaja jest taka, że żółtko jaja zostanie ugotowane przez gorące mleko i nie będzie wymagało dalszego gotowania. Odcedzić krem przez drobny sitko do miski i wymieszać z zimną śmietaną. Kiedy letni, dodać wanilię i rum. Odstawić do czasu podania.
Umieścić cukier w rondlu z 3 łyżkami wody i wymieszać na tyle, aby zwilżyć cukier.
Umieścić na średnim ogniu, doprowadzić do wrzenia i gotować, aż mieszanina zmieni kolor karmelu (10 do 12 minut). Po karmelizowaniu wyjąć z pieca, dodać masło i pozostałe 2 łyżki wody i mieszać, aż dobrze wymieszane. Podziel karmel na osiem pojedynczych foremek o pojemności od 1 do 1 1/2 szklanki każda.
Niech karmel ostygnie, a następnie lekko masło po bokach foremek.
Ubić białka aż do bardzo twardego.
Posyp szybko cukier na wierzchu, ubijając z dużą prędkością trzepaczką i kontynuuj bicie przez kolejne 10 sekund. Złożyć w posiekanych migdałów.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Łyżkę bezy przełożyć do woreczka bez końcówki i wycisnąć do karmelizowanych foremek. Dotknij formy na uchwycie do garnków ustawionym na stole, aby w środku bezy nie było pęcherzyków powietrza. Ułóż formy w patelni do pieczenia otoczonej letnią wodą z kranu.
Piec przez 25 do 30 minut, aż dobrze ustawić w centrum i puffy.
Po schłodzeniu poszczególne desery można przykryć folią i schłodzić do 2 dni.
Łyżka 3 do 4 łyżki sosu rumowo-budyniowego na poszczególnych talerzach, i unmold małe pływające wyspy na górze, pozwalając cokolwiek karmel, który wychodzi kapać nad nimi. Udekoruj kilkoma dodatkowymi tostami plastry migdałów i podawaj natychmiast.
Letterman, The Today Show i Good Morning America. Pan Pépin jest laureatem dwóch najwyższych odznaczeń rządu francuskiego: Chevalier de l ' Ordre des Arts et des
a Chevalier de l ' Ordre du Merite Agricole (1992). Jest również dziekanem programów specjalnych we Francuskim Instytucie kulinarnym wina i żywności, członkiem IACP i jest członkiem Rady Powierniczej Fundacji Jamesa Bearda. On i jego żona, Gloria, mieszkają w Madison w stanie Connecticut.