Migdałowe ciasto krewetkowe z cytrynowym majonezem sojowym
Migdałowe ciasto krewetkowe z cytrynowo-sojowym majonezem może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 67 g tłuszczu, oraz w sumie 766 kalorii. Ten przepis służy 4. Na $2.97 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz olej roślinny, udekoruj: kliny cytryny i liście kolendry, kolendra i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać migdały, można śledzić to danie główne z Świeża wiśnia Clafouti z migdałami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 64%. Podobne przepisy to Migdałowe ciasto krewetkowe z cytrynowym majonezem sojowym, Ciasta Krewetkowe Z Cytrusowym Majonezem, oraz Ciasta Z Łososia Z Majonezem Cytrynowo-Ziołowym.
Instrukcje
Wszystkie składniki majonezu wymieszać w małej misce. Schłodzić, aż będzie gotowy do podania.
Pulse posiekany boczek w robocie kuchennym, aż drobno posiekane. Pokroić krewetki na sucho, następnie dodać do boczku i pulsować tylko do czasu, aż krewetki są grubo posiekane (nie purée). Namoczyć chleb w mleku w płytkiej misce, aż będzie bardzo miękki, około 30 sekund.
Dodaj mokry chleb do mieszanki krewetek, odrzucając wszelkie pozostałe mleko, i puls aż tylko w połączeniu.
Przenieść mieszaninę krewetek do miski, następnie wymieszać szalotki, kolendra, skrobia kukurydziana, sól, cukier,i pieprz, aż dobrze połączone.
Rozłóż migdały na dużym talerzu. Za pomocą miary 1/4-cup, spadek 1 kopiec mieszanki krewetek na migdały.
Posypać migdały na kopiec krewetek do herbu, delikatnie naciskając, aby utworzyć (3 1/2 cala) ciasto (1/3 cala grubości).
Ciasto przełożyć na wyłożoną woskiem blachę do pieczenia. Dodać 7 więcej ciast w ten sam sposób, przenosząc do blachy do pieczenia. Wyrzucić Pozostałe migdały.
Podgrzać 2 łyżki oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu do gorąca, ale nie palenie, a następnie gotować 4 ciasta, obracając się raz i obracając nawet brązowieje, aż migdały są złote i ciasta są po prostu gotowane przez, 4 do 6 minut łącznie.
Przełożyć na papierowy talerz wyłożony ręcznikiem i utrzymać ciepło, luźno przykryte folią. Wyrzucić migdały pozostawione na patelni, następnie dodać pozostałą łyżkę oleju i gotować pozostałe 4 ciasta w ten sam sposób.
Podawać na ciepło, z cytrynowym majonezem sojowym.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.