Migdałowe ciastko z sosem truskawkowo-rabarbarowym
Migdałowe ciastko z sosem truskawkowo-rabarbarowym może być właśnie deserem, którego szukasz. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 227 kalorii, 2G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jeśli masz pod ręką cukier, pokrojony rabarbar, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Truskawkowe Ciastko Rabarbarowe, Truskawkowe Ciastko Rabarbarowe, oraz Truskawkowe Ciastko Rabarbarowe.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 218°. Spray 9-calowy Okrągły patelnia ciasto z gotowania sprayu. W rondlu 2-ćwiartkowym podgrzać rabarbar, 1 szklankę cukru i 1 łyżkę wody do wrzenia na średnim ogniu. W małej misce wymieszać skrobię kukurydzianą i 2 łyżki zimnej wody; wymieszać z mieszaniną rabarbaru. Zmniejszyć ogień do niskiej; gotować na wolnym ogniu około 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż rabarbar będzie miękki. SOS chłodny około 30 minut. Wymieszać z truskawkami.
W średniej misce, wymieszać Bisquick mix, 3 łyżki cukru, 1/2 szklanki mleka i masła, aż miękkie formy ciasta. Wciśnij dno patelni; pędzel z mlekiem.
Posypać 1 łyżeczką cukru i migdałami.
Piec 15 do 20 minut lub do jasnego złotego koloru.
Zdjąć z patelni; pokroić w kliny. Podziel kliny poziomo. Nadzienie i wierzch ciastka z sosem; wierzch z bitą śmietaną.