Migdałowa fasolka szparagowa
Migdałowa fasolka szparagowa to dodatek dla 6 osób. Za 59 centów za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka, 12 g tłuszczu i łącznie 152 kalorie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką fasolkę szparagową, nasiona selera, płatki migdałów i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i przyjazną dla fodmap. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 26%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Fasolka szparagowa z migdałami, Fasola szparagowa z płatkami migdałów i Fasola szparagowa z masłem migdałowym.
Instrukcje
Na dużej patelni rozpuść masło; dodać bulion, nasiona selera i pieprz. Wmieszać fasolę. Przykryj i gotuj na średnim ogniu przez 9-11 minut lub do momentu, aż będzie chrupiąca i miękka, od czasu do czasu mieszając. Wymieszaj sos sojowy i migdały.