Mieszany pilaw ryżowy z suszonymi owocami i orzechami
Mieszany pilaw ryżowy z suszonymi owocami i orzechami to bezglutenowe i wegańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 244 kalorie. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać szalotka, ryż, pieczone, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To działa dobrze jako bardzo niedrogie przystawki. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Mieszany pilaw ryżowy z suszonymi owocami i orzechami, Mieszany Pilaw Ryżowy Z Suszonymi Wiśniami, Morelami I Cynamonem, oraz Pilaw mieszany z żurawiną i orzeszkami piniowymi.
Instrukcje
Brązowy ryż ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu z 1/4 łyżeczki soli. Odstawić.
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj szalotkę i czosnek; gotować, mieszając od czasu do czasu, 3 do 4 minut lub aż szalotka będzie przezroczysta. Wymieszać z żurawiną, rodzynkami i kolendrą; gotować, często mieszając, 2 minuty.
Dodać biały ryż i gotować, mieszając, 1 minutę.
Wymieszać w 1 1/2 szklanki wody i pozostał 1/2 łyżeczki soli. Zwiększyć ciepło do średniej wysokości; doprowadzić do wrzenia i wymieszać. Przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i gotować na wolnym ogniu 15 do 18 minut lub do wchłonięcia wody.
Wyjąć z ognia i odstawić 5 minut. Wymieszaj pistacje, kolendrę, skórkę z limonki i zarezerwowany brązowy ryż.