Miecznik zapiekany z Coulisem pomidorowo-szafranowym
Need a bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i danie główne pescatarian? Zapiekana miecznik z coulis pomidorowo-szafranowym może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 352 kalorie, 35g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.47 za porcję. Ten przepis od Food52 ma 2 fanów. Mieszanka dużego szafranu, oliwy z oliwek, oleju z pestek winogron i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Miecznik zapiekany w sosie pomidorowo-oliwkowym, Zapiekane przegrzebki z sosem Szafranowo-pomidorowym, oraz Krewetki zapiekane z sosem Szafranowo-pomidorowym.
Instrukcje
Przytnij steki z miecznika, aby usunąć wszelkie linie krwi. Poklepać je do sucha i przechowywać w lodówce, odkryte, przez około godzinę przed gotowaniem.
Wytnij X na dolnym końcu każdego pomidora. Pomidory krótko blanszujemy we wrzącej, osolonej wodzie i wstrząsamy w łaźni lodowej. Gdy ostygnie na tyle, aby obsłużyć, rdzeń, obrać i nasiona, a następnie pokroić je na kawałki.
Umieścić pomidory w blenderze, dodać szalotkę i czosnek, i puree, aż będzie gładka.
Rozgrzać oliwę na małej, płytkiej patelni na średnim ogniu.
Dodaj szafran, kruszenie go palcami, i tosty w oleju, aż pachnące.
Zdjąć z ognia i ostrożnie wlać do przecieru pomidorowego. Whiz mieszaninę w blenderze ponownie włączyć, a następnie wlać mieszaninę na patelnię. Ogrzać na średnim ogniu, aż do lekkiego zmniejszenia.
Steki z miecznika doprawić solą po obu stronach.
Dodać cienką warstwę oleju z pestek winogron na dnie patelni i ogrzać na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodaj steki miecznik dwa na raz i smażyć, aż rumiane i tylko gotowane przez, o 3-5 minut na stronie, w zależności od grubości.
Ocet sherry wymieszać z coulis, doprawić solą do smaku, a sos podzielić na cztery talerze.
Na wierzch ułożyć podsmażone steki z miecznika i zakończyć posypką posiekanej natki pietruszki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 99 dolarów.
![Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris