Miecznik zapiekany z Coulisem pomidorowo-szafranowym

Miecznik zapiekany z Coulisem pomidorowo-szafranowym
Need a bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i danie główne pescatarian? Zapiekana miecznik z coulis pomidorowo-szafranowym może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 352 kalorie, 35g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.47 za porcję. Ten przepis od Food52 ma 2 fanów. Mieszanka dużego szafranu, oliwy z oliwek, oleju z pestek winogron i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Miecznik zapiekany w sosie pomidorowo-oliwkowym, Zapiekane przegrzebki z sosem Szafranowo-pomidorowym, oraz Krewetki zapiekane z sosem Szafranowo-pomidorowym.

Instrukcje

1
Przytnij steki z miecznika, aby usunąć wszelkie linie krwi. Poklepać je do sucha i przechowywać w lodówce, odkryte, przez około godzinę przed gotowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z MiecznikaSteki Z Miecznika
2
Wytnij X na dolnym końcu każdego pomidora. Pomidory krótko blanszujemy we wrzącej, osolonej wodzie i wstrząsamy w łaźni lodowej. Gdy ostygnie na tyle, aby obsłużyć, rdzeń, obrać i nasiona, a następnie pokroić je na kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
3
Umieścić pomidory w blenderze, dodać szalotkę i czosnek, i puree, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Rozgrzać oliwę na małej, płytkiej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Dodaj szafran, kruszenie go palcami, i tosty w oleju, aż pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Zdjąć z ognia i ostrożnie wlać do przecieru pomidorowego. Whiz mieszaninę w blenderze ponownie włączyć, a następnie wlać mieszaninę na patelnię. Ogrzać na średnim ogniu, aż do lekkiego zmniejszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
7
Steki z miecznika doprawić solą po obu stronach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z MiecznikaSteki Z Miecznika
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
8
Dodać cienką warstwę oleju z pestek winogron na dnie patelni i ogrzać na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych GałązekPosiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
9
Dodaj steki miecznik dwa na raz i smażyć, aż rumiane i tylko gotowane przez, o 3-5 minut na stronie, w zależności od grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z MiecznikaSteki Z Miecznika
10
Ocet sherry wymieszać z coulis, doprawić solą do smaku, a sos podzielić na cztery talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet SherryOcet Sherry
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
11
Na wierzch ułożyć podsmażone steki z miecznika i zakończyć posypką posiekanej natki pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z MiecznikaSteki Z Miecznika
Mafaldi Fresh Jeśli To MożliweMafaldi Fresh Jeśli To Możliwe

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 99 dolarów.
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia40
Magazyn