Miecznik i Caponata Di Melanzanes może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pole receptury przystawki. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 6,33 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 532 kalorie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory, ocet balsamiczny, bakłażany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Miecznik I Caponata Di Melanzanes, Caponata, oraz Caponata dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W dużej patelni saute rozgrzać 3/4 szklanki oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodaj anchois i czosnek do gorącego oleju. Używając drewnianej łyżki, naciśnij anchois, aby je rozbić. Wydaje się, że rozpuszczają się w oleju. Wrzucić bakłażana i gotować, aż złoty ze wszystkich stron, o 3 protokół na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Parmezan, Do Podania
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
3
Usuń bakłażan z oleju i odcedzić na ręcznikach papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
4
Wlać nadmiar oleju z patelni i wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodać 1/2 szklanki pozostałej oliwy z oliwek na patelnię i podgrzać na średnim ogniu. Wrzucić cebulę i płatki chili i saute, aż cebula jest przezroczysta, o 3 protokół. Ręcznie zmiażdżyć pomidory na patelni i dobrze wymieszać. Doprowadzić do duszenia na wolnym ogniu przez 10 minut, a następnie powrócić bakłażana na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Dodać czarne oliwki, kapary, rodzynki i orzeszki piniowe na patelnię, dobrze wymieszać i posypać cukrem i octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Kukurydziane (patrz Poniżej)
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Pasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Wlać sos pomidorowy i wymieszać; doprawić do smaku solą morską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
8
W międzyczasie zalać filety z miecznika w pozostałej 1/4 szklanki oliwy z oliwek, soku z cytryny i bazylii. Marynować w lodówce przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania Wkładki
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Miecznik
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
9
Rozgrzej patelnię grillową na średnim płomieniu i posmaruj olejem, aby zapobiec przywieraniu ryby. Doprawić rybę solą morską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, a następnie umieścić na patelni. Zapiekać po obu stronach przez 3 do 5 minut na stronę lub do całkowitego ugotowania (nieprzezroczyste w środku).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris z 4.6 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.