Miecznik gotowany na oleju z białą kukurydzą, Guanciale i olejem ze szczypiorku

Miecznik gotowany na oleju z białą kukurydzą, Guanciale i olejem ze szczypiorku
Gotowana w oleju miecznik z białą kukurydzą, Guanciale i szczypiorkiem jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $10.81 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 82g tłuszczu, oraz w sumie 1003 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Mieszanka gałązki rozmarynu, kłosy kukurydzy, szczypiorek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, Restauracja styl czosnek i zioła chleb zanurzenie oleju, oraz Kremowa zupa kukurydziana z masłem gotowany Homar & szczypiorek oleju.

Instrukcje

1
Połączyć olej i szczypiorek wblendzie i puree, aż będzie gładka. Przyprawić olej do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SzczypiorekSzczypiorek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
1
Ugotuj cornin duży garnek wrzącej osolonej wody dopojest to delikatne, o 8 protokół. Za pomocą szczypiec Usuń kukurydzę z płynu do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
GarnekGarnek
2
Umieścić na płycie; rezerwy 1/2 szklanki kukurydzy gotowania płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
3
Pokrój ziarna kukurydzy z kolb i zarezerwuj 4cups(zachowaj pozostałą kukurydzę do innego użytku).
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
4
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Połącz olej, cytrynę, zmiażdżony czosnek i rozmaryn inmedium garnek żaroodporny. Przymocuj głęboką frythermometr do boku garnka; podgrzej olej do 66°. ostrożnie opuść miecznika do oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiecznikMiecznik
RozmarynRozmaryn
CzosnekCzosnek
CytrynaCytryna
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Przenieść garnek do piekarnika; kłusować ryby odkryć uncoveredutil tylko twarde w dotyku, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
7
Tymczasem podgrzej dużą patelnię nonstickprzez średnie ciepło.
8
Dodaj guanciale; sautéuntil prawie ostry, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GuancialeGuanciale
9
Dodaj czosnek mielony i szalotka; smażyć, aż miękkale Nie brązowy, o 3 protokół. Wymieszać wreserved 4 szklanki kukurydzy i rozdrobnione redpepper.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
KukurydzaKukurydza
10
Dodać masło i 2 łyżki stołowezasłużonego płynu do gotowania kukurydzy; mieszać, aż mieszanka jest wilgotna i kremowa, dodając więcej płynu do gotowania przez łyżki stołowe, jeśli są suche, około 5 minut. Wymieszać ze szczypiorkiem i tymiankiem.Doprawić solą morską i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
SzczypiorekSzczypiorek
TymianekTymianek
KukurydzaKukurydza
11
Podziel kukurydzę na 4 płytkie miski.Na wierzchu stek z miecznika.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiecznikMiecznik
StekStek
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Posypać solą morską; skropić olejem szczypiorkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól MorskaSól Morska
SzczypiorekSzczypiorek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
1
Aromatyczny, o średniej budowie biały-jak Alois Lageder 2009 "Vogelmaier" Moscato Giallo (Włochy, 29 USD) - byłby idealny.
Składniki, których będziesz potrzebować
MoscatoMoscato

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym winem, którego możesz spróbować jest Thrive Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Thrive Pinot Grigio
Thrive Pinot Grigio
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia38
Magazyn