Miecznik gotowany na oleju z białą kukurydzą, Guanciale i olejem ze szczypiorku
Gotowana w oleju miecznik z białą kukurydzą, Guanciale i szczypiorkiem jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $10.81 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 82g tłuszczu, oraz w sumie 1003 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Mieszanka gałązki rozmarynu, kłosy kukurydzy, szczypiorek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, Restauracja styl czosnek i zioła chleb zanurzenie oleju, oraz Kremowa zupa kukurydziana z masłem gotowany Homar & szczypiorek oleju.
Instrukcje
Połączyć olej i szczypiorek wblendzie i puree, aż będzie gładka. Przyprawić olej do smaku solą i pieprzem.
Ugotuj cornin duży garnek wrzącej osolonej wody dopojest to delikatne, o 8 protokół. Za pomocą szczypiec Usuń kukurydzę z płynu do gotowania.
Umieścić na płycie; rezerwy 1/2 szklanki kukurydzy gotowania płynu.
Pokrój ziarna kukurydzy z kolb i zarezerwuj 4cups(zachowaj pozostałą kukurydzę do innego użytku).
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Połącz olej, cytrynę, zmiażdżony czosnek i rozmaryn inmedium garnek żaroodporny. Przymocuj głęboką frythermometr do boku garnka; podgrzej olej do 66°. ostrożnie opuść miecznika do oleju.
Przenieść garnek do piekarnika; kłusować ryby odkryć uncoveredutil tylko twarde w dotyku, około 15 minut.
Tymczasem podgrzej dużą patelnię nonstickprzez średnie ciepło.
Dodaj guanciale; sautéuntil prawie ostry, 2 do 3 protokół.
Dodaj czosnek mielony i szalotka; smażyć, aż miękkale Nie brązowy, o 3 protokół. Wymieszać wreserved 4 szklanki kukurydzy i rozdrobnione redpepper.
Dodać masło i 2 łyżki stołowezasłużonego płynu do gotowania kukurydzy; mieszać, aż mieszanka jest wilgotna i kremowa, dodając więcej płynu do gotowania przez łyżki stołowe, jeśli są suche, około 5 minut. Wymieszać ze szczypiorkiem i tymiankiem.Doprawić solą morską i pieprzem.
Podziel kukurydzę na 4 płytkie miski.Na wierzchu stek z miecznika.
Posypać solą morską; skropić olejem szczypiorkowym.
Aromatyczny, o średniej budowie biały-jak Alois Lageder 2009 "Vogelmaier" Moscato Giallo (Włochy, 29 USD) - byłby idealny.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym winem, którego możesz spróbować jest Thrive Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Thrive Pinot Grigio]()
Thrive Pinot Grigio