Michael Lomonaco ' s sycylijskie krewetki i kuskus

Sycylijskie krewetki i kuskus Michaela Lomonaco mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 281 kalorii. Na 3,47 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 49 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz migdały, oliwę z oliwek, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Michael ' s Cajun krewetki z Quinoa, Kuskus sycylijski z bulionem rybnym (cuscus con brodo di pesce), oraz Sycylijski Makaron Z Krewetkami I Kremem Migdałowym.
Instrukcje
Wlać sok z małży do średniej wielkości rondla i doprowadzić do delikatnego wrzenia na średnim ogniu.
Dodaj muszle krewetek, i obniżyć ciepło, aby utrzymać gotować na wolnym ogniu. Gotować przez 20 minut. Wyrzuć łuski.
Wlać olej do dużego garnka ustawionego na małym ogniu.
Dodaj cebulę i gotować, aż zmiękną, ale nie rumiane, o cztery minuty.
Dodaj szafran, pasta pomidorowa, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, i czerwone płatki chile. Gotować, stale mieszając drewnianą łyżką, aż do bardzo pachnącego, około dwóch minut.
Wlać bulion z skorupiaków i wymieszać dno garnka, aby usunąć wszelkie rumiane kawałki. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do silnego gotowania na wolnym ogniu. Wymieszać kuskus i gotować, aż większość płynu zostanie wchłonięta, około dwóch minut.
Surowe krewetki przyprawiamy szczyptą soli i pieprzu, a następnie mieszamy do kuskusu. Przykryć garnek i niech pary krewetek aż firmy i różowy, o cztery minuty. Po zakończeniu wyłącz ogrzewanie.
Podzielić mieszaninę między cztery duże miski.
Udekoruj każdą łyżką zmielonych migdałów. W razie potrzeby dostosuj przyprawę.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Caposaldo Pinot Grigio]()
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.