Miłośnicy sera 5 ser makaron i ser może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 47g białka, 83g tłuszczu, oraz w sumie 1238 kalorii. Na 3,39 zł za porcję, ten przepis okładki 33% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 6. Ten przepis z Foodnetwork ma 21 fanów. Jeśli masz pod ręką bułkę tartą, mąkę, tymianek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, można śledzić to danie główne z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Three Cheese Mac-domowy makaron z serem, Pizza Z Trzema Serami (Dla Miłośników Sera), oraz Najlepsze wegańskie Mac N ' Cheese.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F i masło 9 na 13-calowe szklane naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
3
Doprowadzić duży garnek z wodą do wrzenia i dodać sól. Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Drenaż.
5
W dużym holenderskim piekarniku lub innym ciężkim garnku podsmażyć boczek, aż będzie chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
6
Boczek wyjąć łyżką szczelinową i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
7
Podsmażyć cebulę w boczku, aż będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapanie Z Boczku
Cebula
8
Dodać 5 łyżek masła do mieszanki cebuli i roztopić masło mieszając drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewniana
9
Za pomocą trzepaczki dodać mąkę i stale mieszać, aż dobrze wymieszać z tłuszczem tworząc zasmażkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
10
Ubić musztardę. Stopniowo dodawać mleko i śmietanę ubijając stale.
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda
Krem
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
11
Dodaj tymianek, liść laurowy i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Tymianek
Sól
12
Pozostaw na wolnym ogniu i mieszaj często przez 15 minut.
13
Przecedzić mieszaninę gorącego mleka do metalowej miski i wyrzucić ciała stałe. Działa szybko, wymieszać w 1 szklance fontina, ser pleśniowy, 1/2 szklanki Gruyere, 1/2 szklanki Biały Cheddar, 1/2 szklanki parmezanu, zastrzeżonego boczku i pietruszki. Mieszaj, aż cały ser się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Ser Cheddar
Ser Pleśniowy
Parmezan
Ser Fontina
Gruyere
Pietruszka-nać
Ser
Boczek
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
14
Do masy serowej dodać ugotowany makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Gotowany
Ser
15
Dodaj mieszaninę makaronu do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
16
Pozostałą masę serową i bułkę tartą wymieszać i posypać makaronem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta
Makarony
Ser
17
Piec przez około 15 do 20 minut lub aż bulgotanie i złoty brąz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
18
Wyjąć z piekarnika po zakończeniu i odpocząć przez 5 minut.