Miłośnicy sera 5 ser makaron i ser może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 47g białka, 83g tłuszczu, oraz w sumie 1238 kalorii. Na 3,39 zł za porcję, ten przepis okładki 33% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 6. Ten przepis z Foodnetwork ma 21 fanów. Jeśli masz pod ręką bułkę tartą, mąkę, tymianek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, można śledzić to danie główne z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Three Cheese Mac-domowy makaron z serem, Pizza Z Trzema Serami (Dla Miłośników Sera), oraz Najlepsze wegańskie Mac N ' Cheese.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F i masło 9 na 13-calowe szklane naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
3
Doprowadzić duży garnek z wodą do wrzenia i dodać sól. Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Drenaż.
5
W dużym holenderskim piekarniku lub innym ciężkim garnku podsmażyć boczek, aż będzie chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
6
Boczek wyjąć łyżką szczelinową i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
7
Podsmażyć cebulę w boczku, aż będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapanie Z Boczku
Cebula
8
Dodać 5 łyżek masła do mieszanki cebuli i roztopić masło mieszając drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewniana
9
Za pomocą trzepaczki dodać mąkę i stale mieszać, aż dobrze wymieszać z tłuszczem tworząc zasmażkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
10
Ubić musztardę. Stopniowo dodawać mleko i śmietanę ubijając stale.
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda
Krem
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
11
Dodaj tymianek, liść laurowy i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Tymianek
Sól
12
Pozostaw na wolnym ogniu i mieszaj często przez 15 minut.
13
Przecedzić mieszaninę gorącego mleka do metalowej miski i wyrzucić ciała stałe. Działa szybko, wymieszać w 1 szklance fontina, ser pleśniowy, 1/2 szklanki Gruyere, 1/2 szklanki Biały Cheddar, 1/2 szklanki parmezanu, zastrzeżonego boczku i pietruszki. Mieszaj, aż cały ser się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Ser Cheddar
Ser Pleśniowy
Parmezan
Ser Fontina
Gruyere
Pietruszka-nać
Ser
Boczek
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
14
Do masy serowej dodać ugotowany makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Gotowany
Ser
15
Dodaj mieszaninę makaronu do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
16
Pozostałą masę serową i bułkę tartą wymieszać i posypać makaronem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta
Makarony
Ser
17
Piec przez około 15 do 20 minut lub aż bulgotanie i złoty brąz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
18
Wyjąć z piekarnika po zakończeniu i odpocząć przez 5 minut.