Miód Glazurowany Cytrynowy Pieczony Kurczak

Miód Glazurowany Cytrynowy Pieczony Kurczak
Miód glazurowany cytrynowy Pieczony kurczak jest bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepis z 3 porcjami. To danie główne ma 750 kalorii, 55g białka, oraz 49g tłuszczu na porcję. Na $2.9 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. 289 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Ten przepis z prostych przepisów wymaga cytryny, kilka gałązek tymianku, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i miodu. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Pieczony kurczak z miodem i cytryną, Pieczony kurczak z miodem i cytryną, oraz Kurczak Cytrynowy Polewany Miodem.

Instrukcje

1
Marynować kurczaka: natrzeć kurczaka z około dwóch łyżeczek soli koszernej, wokół powierzchni kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
2
Umieść sok z cytryny i całego kurczaka w zamykanej plastikowej torbie (jak duża torba zamrażarki). Zamknąć worek i przenieść sok z cytryny wokół tak, że pokrywa kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
3
Umieścić zapakowanego kurczaka w misce, tak, że jeśli torba przecieka, nie będzie wyciekać po całej lodówce, i schłodzić przez 2 godziny lub przez noc. Od czasu do czasu obrócić kurczaka tak, aby wszystkie strony pozostały pokryte sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Osusz kurczaka, natrzyj oliwą z oliwek, posyp solą i pieprzem, dodaj zioła i kliny cytrynowe: Rozgrzej piekarnik do 204° (205°C) za pomocą stojaka na piekarnik ustawionego w dolnej trzeciej części piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Wyjmij kurczaka z lodówki i wyjmij go z torebki marynaty (wyrzuć marynatę).
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
6
Kurczaka osuszyć papierowymi ręcznikami. Natrzyj oliwę z oliwek na zewnątrz kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
7
Posypać całą solą i pieprzem, w tym jamy. 
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
8
Umieścić gałązki tymianku i kliny cytryny do jamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
9
Pieczony kurczak i baste z miodem: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony KurczakPieczony Kurczak
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
10
Umieść kurczaka na stojaku na płytkiej patelni do pieczenia (zalecamy stojak, aby ułatwić cyrkulację ciepła wokół kurczaka). Piecz przez 20 minut w temperaturze 205°C (400°F), a następnie obniż temperaturę do 175°C (350°F). Piecz przez kolejne 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
11
Podczas pieczenia kurczaka, podgrzać miód w misce w kuchence mikrofalowej lub w małym rondlu, aby ułatwić szczotkowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
12
Po upieczeniu kurczaka w temperaturze 177° (175°C) przez 45 minut, użyj szczotki do ciasta, aby obficie umyć wierzch i boki kurczaka miodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
13
Piecz przez kolejne 10 do 15 minut w temperaturze 177° (175°C), aż termometr do natychmiastowego odczytu wskaże160 (71°C) dla piersi i170 (77°C) dla uda, lub gdy ostry nóż włożony w pierś i udo uwalnia soki, które są jasne, a nie różowe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
14
Miód spali się, jeśli zrobi się zbyt gorąco, więc uważaj na kurczaka na tym etapie. Jeśli skóra staje się zbyt ciemna, a kurczak nadal nie jest gotowy, luźno przykryj kurczaka kawałkiem folii aluminiowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
15
Jeszcze raz umyj kurczaka miodem, zanim wyjmiesz go z piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1
Wyjąć kurczaka z piekarnika i przenieść do deski do krojenia. Namiot z folią do odpoczynku przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Zrobić sos z kapieli: zeskrobać kapiele z patelni z metalu łopatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
3
Do małego rondla wlać soki z patelni i kapiele. Jeśli są zaczernione kawałki ze spalonego miodu, usuń je. Łyżka z wyjątkiem łyżki tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Jeśli chcesz zagęścić soki na sos, Utwórz zawiesinę z łyżeczką skrobi kukurydzianej lub mąki i łyżką wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5
Dodać zawiesinę do kapiących, podgrzać i mieszać, aż zgęstnieje. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
6
Kurczaka podawać z sokami z patelni lub zagęszczonym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia17
Magazyn