Meltable Mozzarella Vegan Cheese Alternative
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać topliwy ser Mozzarella wegańskiej alternatywy spróbować. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 328 kalorii. Ten przepis służy 3. Ten przepis jest lubiany przez 439 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz olej canolan, mąka/skrobia z tapioki, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Sharp Cheddar Vegan Cheese Alternative, Meltable Vegan Muenster, oraz Vegan Gourmet Cream Cheese dairy alternatywa przez Follow Your Heart dla podobnych receptur.
Instrukcje
W blenderze umieść jogurt, wodę, olej i 1 łyżeczkę soli.Proces aż do gładkiej i kremowej, od czasu do czasu zatrzymując się, aby zeskrobać słoik blendera i przesunąć mieszaninę w kierunku ostrzy.
Przenieś do czystej szklanej miski lub pojemnika, przykryj i pozostaw w temperaturze pokojowej przez 8 do 24 godzin, aż lekko ostry w smaku.
Przełożyć do ciężkiego rondla i ubić mąkę z tapioki oraz karagen. Aby uzyskać bardziej rozciągliwą konsystencję, ubij opcjonalną gumę ksantanową.Gotować na średnim ogniu, mieszając prawie stale trzepaczką, aż będzie bardzo gładka, gęsta, lepka i błyszcząca, od 3 do 5 minutes.To zrób solankę, włóż do dużej miski lodowatą wodę i pozostałą łyżeczkę soli i mieszaj, aż sól się rozpuści.Uformuj ser w kulki za pomocą małej miarki do lodów, wrzucając je do solanki. Twardnieją niemal natychmiast.Przykryć i schłodzić, utrzymując ser przechowywany w solance.