Melasa Chrzan Słodkie Ziemniaki
Melasa chrzan Sweet Potato Spears może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje 74 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 251 kalorii, 2G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz butelkowany chrzan, melasę, słodkie ziemniaki i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Melasa Chrzan Puree Ziemniaczane, Pieczone Słodkie Ziemniaki Spears, oraz Osty Sweet & White Potato Spears dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 232°.
Jeśli dzidy ziemniaczane są bardzo długie, zmniejsz je o połowę po przekątnej. W dużej misce wrzucić ziemniaki z olejem i 3/4 łyżeczki soli, a następnie rozprowadzić w 1 warstwie na dużej płytkiej patelni do pieczenia (1 cal głębokości). Piec w dolnej trzeciej części piekarnika, obracając raz lub dwa razy, do miękkości, 18 do 22 protokół. Pozostaw piekarnik włączony.
Podczas gdy ziemniaki pieczone, przynieść masło, melasa, chrzan (z sokiem), a pozostałe 1/2 łyżeczki soli do wrzenia w małym ciężkim rondlu, mieszając, następnie zmniejszyć ogień i dusić, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje i zredukowana do około 3/4 szklanki, o 5 protokół.
Przenieść mieszaninę do blendera i przecier 30 sekund (zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów).
Wlać glazurę przez sito o drobnych oczkach do żaroodpornej miski, naciskając i odrzucając ciała stałe.
Mżawka glazury na gotowane słodkie ziemniaki i delikatnie wrzucić, aż pokryte.
Tuż przed podaniem, piec glazurowane słodkie ziemniaki w dolnej trzeciej piekarnika, aż gorące, 3 do 5 minut.
Słodkie ziemniaki można prażyć 2 godziny wcześniej. Wymieszać z glazurą i podgrzać tuż przed podaniem.