Meksykańskie klopsiki z sosem pomidorowym Red Chile i queso Fresco

Meksykańskie klopsiki z sosem pomidorowym Red Chile i queso Fresco
Przepis Meksykańskie klopsiki z sosem pomidorowym Red Chile i queso Fresco można zrobić w około 1 godzinę i 20 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 34g białka, 38g tłuszczu i w sumie 614 kalorii. Za 3,48 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką cebulę, jalapeno, meksykańskie oregano i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Z łyżką wynik 69%, to danie jest solidne. Spróbuj Memele z queso Fresco i Zwęglonym sosem pomidorowym, Chile-przyprawiona sałatka owocowa z Queso Fresco, oraz Czerwona Posola wieprzowa z marynowaną cebulą i Queso Fresco dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: Ręczne maszynki do mielenia mięsa
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(usuń Wszelki Rdzeń)(usuń Wszelki Rdzeń)
1
Rozgrzej olej na 12-calowej patelni do smażenia na dużym ogniu. Gotuj cebulę i jalapenos, aż zmiękną, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Dodaj czosnek i gotuj 30 sekund, a następnie dodaj chili w proszku i kolendrę i gotuj 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
3
Wlej 1 szklankę wody i gotuj, aż się zmniejszy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
4
Dodaj Chipotle i pomidory i zagotuj, a następnie gotuj na wolnym ogniu i gotuj, aż sos lekko zgęstnieje, około 20 minut. Dopraw solą, czarnym pieprzem i miodem, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Ubij cremę, a następnie kolendrę i w razie potrzeby dostosuj przyprawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya SazonGoya Sazon
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
6
W przypadku meksykańskich klopsików: zmiel pokrojone w kostkę mięso za pomocą ręcznej maszynki do mięsa fit ze średnim barwnikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(usuń Wszelki Rdzeń)(usuń Wszelki Rdzeń)
7
Połącz mielone mięso z czosnkiem i jajkiem w dużej misce, a następnie dodaj 1/4 szklanki kolendry, sera, chili w proszku z Nowego Meksyku, meksykańskiego oregano, kminku i pieprzu cayenne. Delikatnie wymieszaj, aż się połączą. Rozpocznij mieszanie w bułce tartej, po 1 łyżce stołowej na raz, aż mieszanina się utrzyma.
Składniki, których będziesz potrzebować
Meksykańskie OreganoMeksykańskie Oregano
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
8
Wymieszaj trochę soli i czarnego pieprzu i uformuj mięso w 2-calowe kulki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
9
Rozgrzej oliwę z oliwek na średniej patelni do smażenia na średnim ogniu. Gotuj klopsiki, od czasu do czasu obracając, aż się zarumienią, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
10
Wlej wywar z kurczaka i gotuj, aż płyn w większości się zmniejszy, a klopsiki po prostu się ugotują, o 5 do 7 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
11
Przełóż na półmisek i polej sosem pomidorowym Red Chile, queso fresco i dodatkowymi liśćmi kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Queso FrescoQueso Fresco
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Czerwona Papryka ChiliCzerwona Papryka Chili

Składniki

2Spód: okruszki z herbatników grahamsos pomidorowy Hunt's® – bez dodatku solisos pomidorowy Hunt's® – bez dodatku soli794papryka habaneropomidory śliwkowe i ich sok, przetworzone na gładką masępomidory śliwkowe i ich sok, przetworzone na gładką masę2Spód: okruszki z herbatników graham8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego1warzywo (np. szpinak)1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno6511 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)1porcja startego parmezanuNowy Meksyk chili w proszkuNowy Meksyk chili w proszku1do 2 papryczek chipotle w adobo, przetworzonych na gładką masędo 2 papryczek chipotle w adobo, przetworzonych na gładką masę151papryka habanerochorizo, bardzo zimne, pokrojone w kostkęchorizo, bardzo zimne, pokrojone w kostkę151papryka habanerochuck, bardzo zimny, pokrojony w kostkęchuck, bardzo zimny, pokrojony w kostkę1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana kolendra plus dodatek do dekoracjidrobno posiekana kolendra plus dodatek do dekoracji591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty ser Cotijaświeżo starty ser Cotija1łyżka czerwony ocet winnyjajko, lekko pobitejajko, lekko pobite4trochę posiekanej cukiniiŚwieże liście kolendry, do dekoracjiŚwieże liście kolendry, do dekoracji2goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany3goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany1warzywo (np. szpinak)kolendra mielonakolendra mielona1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokminek mielonykminek mielony1Goździkir miód, do smaku, opcjonalnier miód, do smaku, opcjonalnie1jalapeno, drobno pokrojone w kostkęjalapeno, drobno pokrojone w kostkę4trochę posiekanej cukiniiSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz1porcja startego parmezanuMeksykańska cremaMeksykańska crema2Spód: okruszki z herbatników grahamsteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu2warzywo (np. szpinak)Meksykańskie oreganoMeksykańskie oregano1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwePanko bułka tartaPanko bułka tarta151papryka habaneroTyłek wieprzowy, bardzo zimny, pokrojony w kostkęTyłek wieprzowy, bardzo zimny, pokrojony w kostkę4trochę posiekanej cukiniiQueso fresco, do dekoracjiQueso fresco, do dekoracji1( bakłażany)czerwona cebula, drobno pokrojona w kostkęczerwona cebula, drobno pokrojona w kostkę

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykański działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Riesling i musującym różem. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Burn Cottage Cashburn Pinot Noir z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Dojrzałe nuty ciemnej wiśni, czerwonej porzeczki i czekolady poprzedzają pikantne nuty dzikiego tymianku, wrzośca i ziemi. Giętkie taniny wypełniające usta nadają głębi podniebieniu, a świeżość i kwasowość czerwonych jagód zachowują piękną długość, skupienie i równowagę.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia34
Magazyn