Meksykańskie Jajka Gotowane
Need a wegetariański posiłek poranny? Meksykańskie jajka w koszulce może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 324 kalorie. Na 3,66 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pomidory koktajlowe, tortilla, liście kolendry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Jaja Sardou (jaja gotowane po Nowojorsku z karczochami, szpinakiem i holenderskim jedzeniem), Odżywianie w jajkach i jajkach gotowanych w sosie pomidorowym, oraz Jajka gotowane w pomidorach dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Piec Poblano i jalepeno chiles bezpośrednio w płomieniu palnika gazowego, obracając aż zwęglone ze wszystkich stron. (Ewentualnie, jeśli gotowanie z kuchenką elektryczną, dusić do zwęglenia.) Umieścić chiles w misce, przykryć i pary, aż miękkie i chłodne, o 20 protokół. Obrać, posiekać i posiekać.
Pomidory rozprowadzić na patelni wyłożonej folią, doprawić solą, pieprzem i skropić oliwą z oliwek.
Piec w piekarniku, aż będzie miękki i lekko zwęglony, 30 minut. Tymczasem tortille pokroić w kliny i ułożyć na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia. Spray obie strony z oliwy z oliwek sprayu i piec, aż chrupiące i złoty, obracając w połowie drogi pomiędzy, 8 minut na stronie.
Podsmażyć cebulę i czosnek w 3 łyżeczkach oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, aż będą miękkie i zaczną brązowieć, 8 minut.
Dodaj paprykę, pomidory, kminek, paprykę, cukier i wodę i gotuj, aż pomidory zaczną pękać i smaki się połączą, 5 minut.
Podziel SOS pomiędzy 4 małe dania. Kłusować jajka i ułożyć 1 jajko na każdym talerzu nad sosem.
Udekoruj kilkoma pieczonymi tortillami, pokruszonymi queso fresco, szczyptą papryki i posiekaną kolendrą.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Łuczniczy szczyt Willamette Valley Pinot Noir z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir
Zaciekle aromatyczne, to wino odważnie łączy parę unikalnych podgatunków Willamette Valley pod jednym korkiem. Jego obecność jest natychmiast Odczuwalna w postaci perfumowanego i przenikliwego aromatu kopru włoskiego, morwy i suszonego anyżu. Na podniebieniu Pinot Noir jest mocny i żywy, z dużą ilością nut jeżyny i dzikiego huckleberry.Łącząc elegancję Dundee Hills, surowy mięsień wzgórz Eola-Amity i ciemnoowocową naturę Winnicy Shea, to wino uosabia ducha doliny. Z lekko jędrnymi taninami i podstawową jasnością, jest to pełny, zrównoważony i zasłużenie szczery Pinot Noir. Niezwykły rocznik 2018 celebruje równowagę, fakturę i intensywny kolor, a to wino starannie wyraża to wszystko.