Meksykańskie ciasto czekoladowe z pomarańczową bezą

Meksykańskie ciasto czekoladowe z pomarańczową bezą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu meksykańskich przepisów, więc spróbuj meksykańskiego ciasta czekoladowego z pomarańczową bezą. Ten przepis służy 12 i kosztuje 100 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 306 kalorii, 6G białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 31 fanów. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Kilka osób naprawdę lubi ten deser. Jeśli masz żółtka, sól, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 16 godzin. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 31%. Spróbuj Meksykańskie Ciasto Czekoladowe Z Pomarańczową Bezą, Meksykańskie ciasto czekoladowe z pomarańczową bezą, oraz Ciasto czekoladowe bezowo-miętowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163°. Linia wewnątrz patelni sprężynowej o średnicy 9 cali z 3-calowymi ściankami z folią. Nałożyć lekko spray zapobiegający przywieraniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Mąkę wymieszać z 3 składnikami w miseczce. Masło rozpuścić w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Zdjąć z ognia; ubić w proszku kakaowym, następnie cukrem. Jeśli ciasto jest nadal gorące, ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
26 Czekoladek Mlecznych HERSHEY®'S KISSES®26 Czekoladek Mlecznych HERSHEY®'S KISSES®
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
4
Ubij w jajku i wanilii, następnie mieszaninę mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
5
Rozłóż ciasto na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Piec warstwę brownie, aż tester włożony do środka wyjdzie z kilkoma wilgotnymi okruchami dołączonymi, 15 do 17 minut. Schłodzić w patelni na stelażu. Kryć i zamrażać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
1
Wymieszaj czekoladę i 1 1/2 szklanki pół na pół w średnim rondlu na średnim ogniu, aż czekolada się rozpuści, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pół Na PółPół Na Pół
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Usunąć z ciepła.
3
W średniej misce ubić żółtka i kolejne 3 składniki. Stopniowo ubij gorącą mieszaninę czekolady; wróć do rondla. Gotować na średnim ogniu, aż mieszanina opuści ścieżkę z tyłu łyżki, gdy palec jest przeciągnięty i krem rejestruje 170 ° F do 79° na termometrze cukierków, stale mieszając, 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podgrzana Bita śmietana (można Użyć Odmiany Z Puszki)Podgrzana Bita śmietana (można Użyć Odmiany Z Puszki)
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Cukierki Skittles W Kształcie KęsaCukierki Skittles W Kształcie Kęsa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Odcedzić budyń do innej średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Dodaj pozostałe 1 1/4 szklanki pół na pół. Przechowywać w lodówce, aż ostygnie, około 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pół Na PółPół Na Pół
6
Przetwórz budyń w maszynie do lodów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
7
Przenieść na patelnię; rozprowadzić równomiernie na warstwie brownie. Przykryć; zamrozić na noc. DO AHEAD: może być wykonany 3 dni wcześniej. Zamrozić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
1
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić białka w dużej misce, aż spieniony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Dodać śmietanę z kamienia nazębnego i szczyptę soli. Beat aż miękkie szczyty tworzą. Po uruchomieniu miksera stopniowo dodawaj cukier. Kontynuuj bicie, aż beza utworzy sztywne, błyszczące szczyty. Ubić skórką pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z Masłem OrzechowymCiasto Z Masłem Orzechowym
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Rozprowadzić na warstwie lodów. Używając szpatułki lub tyłu łyżki, obracaj dekoracyjnie, tworząc szczyty. Zamrozić do twardości, co najmniej 3 godziny. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przykryj i trzymaj zamrożone.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
4
Wyjąć ciasto z zamrażarki. Zwolnij boki patelni; usuń folię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Ciasto przełożyć na talerz. Za pomocą palnika kuchennego, brązowy bezy lub miejsce pod brojlerem 1 do 2 minut do brązowego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.
TrudnośćEkspert
Gotowe W16 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn