Meksykańskie Ciasto Czekoladowe Bundt

Meksykańskie ciasto czekoladowe Bundt może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 437 kalorii, 6G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, mocno brązowy cukier, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 21%. Spróbuj Wyznanie #109: kupuję za dużo czekolady ... Tort truskawkowy z Ganache z białej czekolady, Ciasto Czekoladowe Bundt (Opcjonalnie Polewa Czekoladowa), oraz Bogate ciasto czekoladowe z słodko-gorzką polewą czekoladową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w dużej misce. Beat ze średnią prędkością z mikserem elektrycznym 2 minuty. Wymieszać w 1/2 szklanki mini-kromki czekolady.
Wlać ciasto do natłuszczonej i mąki 12-cup Bundt patelni.
Piec w temperaturze 350 przez 33 do 35 minut lub aż ciasto wróci po lekkim dotknięciu. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu 10 minut; wyjąć ciasto z patelni i całkowicie schłodzić na stojaku z drutu.
Masło, brązowy cukier i 2 łyżki mleka połączyć w ciężkim rondlu na średnim ogniu, stale mieszając, aż cukier się stopi.
Zdjąć z ognia; wymieszać wanilią. Stopniowo wymieszać z cukrem pudrem; w razie potrzeby dodać pozostałą 1 łyżkę mleka, mieszając do pożądanej konsystencji.
Mżawka glazury na schłodzone ciasto.
Mikrofalówka pozostałe 1/2 szklanki kromki czekolady i skrócenie w małej misce na wysokiej 30 sekund lub do stopienia.
Wlać roztopioną czekoladę do małej torby zamrażarki z zamkiem błyskawicznym. Snip 1 rogu worka, i mżawka na brązowym glazury cukru.
Na ciasto posypać migdałami.
Wskazówka: aby uzyskać cieńszą glazurę, dodaj więcej mleka, 1 łyżeczkę na raz.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Cuvaison Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
![Cuvaison Pinot Noir]()
Cuvaison Pinot Noir
Cuvaison ' s Carneros Pinot Noir pochodzi z ich 400-akrowej posiadłości w południowej części Doliny Napa. Ta chłodna Winnica klimatyczna pozwala rok po roku na niemal idealne warunki do produkcji światowej klasy Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc i Merlot. Kontrolowanie wszystkich aspektów uprawy w obrębie własnej winnicy daje Cuvaison przewagę w produkcji owoców najwyższej jakości, a tym samym minimalizuje manipulację w winnicy. Winiarz Steven Rogstad podsumowuje to najlepiej: "Mój styl i filozofia opierają się na wyrażaniu wyjątkowego charakteru naszych winogron Sadyba i robi jak najmniej do nich. Kiedy ktoś ma tak wspaniały owoc do pracy, to powinien być jego nacisk."