Meksykańskie Ciasto Czekoladowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj meksykańskiego ciasta czekoladowego. Jedna porcja zawiera 282 kalorie, 2G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 15 i kosztuje 27 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jeśli masz masło, betty devil ' s Food Cake mix, cukier puder, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 11%. Spróbuj Meksykańskie Ciasto Czekoladowe, Meksykańskie Ciasto Czekoladowe, oraz Meksykańskie Ciasto Czekoladowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (325F dla ciemnej lub nieprzywierającej patelni). Smar lub spray dno tylko 13x9-calowy patelni. Dodać ciasto mix zgodnie z zaleceniami na polu-z wyjątkiem dodać cynamon do ciasta mix.
Piec zgodnie z zaleceniami na pudełku na patelnię 13x9 cali. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
W 2-ćwiartowym ciężkim rondlu rozgrzać cukier granulowany na średnim ogniu od 6 do 8 minut, stale mieszając drewnianą łyżką i uważnie obserwując, aż cukier zacznie się topić. Gdy cukier zaczyna się topić, mieszaj drewnianą łyżką, aż cukier stopi się i stanie się złoty. (Cukier staje się bardzo gorący i może stopić plastikową łyżkę.)
Wyjmij z ognia; ostrożnie wymieszaj masło i 1 łyżkę mleka (mieszanina stanie się grudkowata). Powrócić do średnio-niskiego ciepła, stale mieszając, aż mieszanina będzie gładka. Fajne 5 minut.
Dodać cukier puder do mieszaniny karmelu; ubić mikserem elektrycznym na małej prędkości, aż dobrze połączone.
Dodaj 3 łyżki mleka, mieszając, aż lukier będzie błyszczący i nadaje się do smarowania. Jeśli to konieczne, dodaj do 1 łyżki więcej mleka, 1 łyżeczkę na raz.
Rozłóż lukier na torcie. Przechowywać luźno przykryte.