Meksykański mus czekoladowy ze spalonym rumem

Meksykański mus czekoladowy ze spalonym rumem może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 60 g tłuszczu, oraz w sumie 710 kalorii. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Jeśli masz ciasteczka cynamonowo-migdałowe, rum, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Meksykański Mus Czekoladowy Z Awokado, Zamrażarka Spalone Piersi Z Kurczaka Rescue-Rozdrobnione Meksykańskie, oraz Burnt Banana Chocolate Malted Milkshake.
Instrukcje
Wymieszaj czekoladę, mleko i sól w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, aż czekolada się rozpuści. Stale mieszaj, aż cały cukier w czekoladzie rozpuści się, około 13 minut.
Dodaj rum do czekolady; używając długiego zapałki, natychmiast zapal rum. Dokładnie wymieszać mieszaninę czekolady długą łyżką, aż płomienie ustąpią.
Przenieść czekoladę do dużej miski. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić 3 szklanki śmietany w dużej misce, aż szczyty tworzą. Pracując w 2 partiach, złóż bitą śmietanę do mieszaniny czekoladowej.
Mus czekoladowy podzielić na 12 szklanek, po około 3/4 szklanki na każdą. Chill mus aż do zestawu, co najmniej 3 godziny. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Ubić pozostałą 1 szklankę śmietany, aż uformują się szczyty.
W każdej szklance ułożyć bitą śmietanę na musie.
Mus podawać z cynamonowo-migdałowymi ciasteczkami.
* Meksykańska czekolada jest dostępna w niektórych supermarketach i na rynkach łacińskich.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Burn Cottage Cashburn Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Burn Cottage Cashburn Pinot Noir]()
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Jasne aromatyczne kwiaty, cassis i czerwone owoce dopełniające pikantne i pikantne nuty. Podniebienie jest elastyczne i harmonijne, z ciekawymi warstwami i elementami umami, delikatną fakturą i pięknym zrównoważonym wykończeniem.