Meksykański chleb łyżka wymaga z grubsza 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 204 kalorie, 2G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. 8 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Niewiele osób lubi to meksykańskie danie. Mieszanka wody, ciężka śmietana ubijająca, mączka kukurydziana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 13%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Łyżka Chleba, Łyżka Chleba, oraz Łyżka Chleba.
Instrukcje
1
W średniej misce ubić masło, aż będzie kremowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Dodać mąkę kukurydzianą meksykańskiej i wody i ubić, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Kukurydziana
Woda
3
Za pomocą robota kuchennego przetwarzaj rozmrożoną kukurydzę, ale pozostaw grubą. Wymieszać z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Kukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
4
W osobnej misce wymieszaj mąkę kukurydzianą, granulowany słodzik SPLENDA®, śmietanę, sól i proszek do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do Pieczenia
Słodzik
Mąka Kukurydziana
Splenda
Krem
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Dodaj do mieszanki mąki kukurydzianej i wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Kukurydziana
6
Wlać ciasto do ungreased 8x8 cala patelni do pieczenia. Gładkie ciasto i pokrywa folią aluminiową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Patelnia Do Pieczenia
7
Umieść patelnię w naczyniu do pieczenia 9x13 cali, które jest wypełnione trzecią częścią drogi wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
8
Piec w nagrzanym piekarniku 350 stopni F (175 stopni C) przez 50 do 60 minut. Pozostawić do ostygnięcia na 10 minut. Użyj łyżki do lodów, aby łatwo wyjąć z patelni.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 45 dolarów za butelkę.