Meksykańska zupa z szynki i fasoli to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 8. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 310 kalorii. Mieszanka liści laurowych, mielonego kminku, cebuli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest idealny do Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zapiekanka z szynką i zieloną fasolką, Meksykańska Zupa Fasolowa, oraz Meksykańska zupa kukurydziano-fasolowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Fasolę posortować i umyć; wstawić do dużego holenderskiego piekarnika. Przykryć wodą do 2 cali powyżej fasoli; doprowadzić do wrzenia. Gotować 2 minuty; zdjąć z ognia. Przykryć i odstawić 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Grubego Wędzonego Boczku Pokrojonego W Kostkę
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście Pietruszki
2
Drenaż.
3
Fasolę, bulion i następne 8 składników (bulion przez czosnek) połączyć w holenderskim piekarniku; doprowadzić do wrzenia. Częściowo przykryć; zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Dusić 1 1/2 godziny lub aż fasola będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
5 Uncji Grubego Wędzonego Boczku Pokrojonego W Kostkę
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście Pietruszki
4
Wymieszać w pomidorach i chile; dusić 30 minut. Odrzuć liście laurowe i chile. Zupa z kadzi na 8 misek. Top z serem; posypać kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Całkowicie Ugotowana Wędzona Kiełbasa Johnsonville®, Pokrojona W Kostkę
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Cuvaison Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.