Meksykańska zupa z chorizo i słodkimi ziemniakami może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 516 kalorii , 20 g białka i 28 g tłuszczu . Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 3,3 USD za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Foodnetwork wymaga bulionu z kurczaka, mielonego kminku, soli koszernej i oleju roślinnego. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowało to meksykańskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Będzie hitem na Twojej jesiennej imprezie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 75% , co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy obejmują meksykańską zupę z chorizo i słodkich ziemniaków , zupę ze słodkich ziemniaków, szpinaku i chorizo oraz meksykańską zupę ze słodkich ziemniaków .
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. Wrzuć paski tortilli z 1 łyżką oleju roślinnego na blachę do pieczenia, rozłóż w jednej warstwie i piecz, aż będą chrupiące i złote, od 12 do 15 minut. Doprawić solą i odstawić. W międzyczasie podgrzej pozostałą 1 łyżkę oleju roślinnego w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paski Tortilla
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodaj chorizo i kminek i gotuj, rozbijając mięso drewnianą łyżką, aż się zrumieni, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
¼ łyżeczki Oregano
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
3
Dodaj słodkie ziemniaki, bulion z kurczaka, pomidory i 1 szklankę wody i zagotuj. Zmniejsz ogień, aby utrzymać gotowanie na wolnym ogniu i gotuj, aż słodkie ziemniaki będą miękkie, od 10 do 15 minut. Wymieszaj szpinak i sok z limonki i dopraw solą. Podzielić do misek i posypać paskami tortilli, kolendrą i awokado.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paski Tortilla
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
1 Truskawka Bez łuski
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1/2 Funta Piersi Z Indyka
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling Rosé to świetny wybór dla kuchni meksykańskiej. Do dań meksykańskich dobrze pasują kwaśne wina białe, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości tanin, takie jak pinot noir. Musujące róże to także bezpieczne połączenie. Marcassin Marcassin Vineyard Pinot Noir z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 315 dolarów za butelkę.