Przepis meksykańska Zapiekanka Enchilada jest gotowa w około 1 godzinę i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe opcja dla miłośników meksykańskiego jedzenia. Ten przepis służy 6. To danie główne ma 765 kalorii, 60g białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. Za 4,76 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Allrecipes. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz pod ręką ser monterey jack, mielonego indyka, mieszankę przypraw do taco i kilka innych składników, możesz to zrobić. 65 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia niesamowity wynik spoonacular 86%. Spróbuj Meksykańska lasagne (lub zapiekanka Enchilada), Wędzony kurczak i Chorizo meksykańska Zapiekanka Enchilada, oraz Enchilada Suiza Meksykańska Lasagna dla podobnych przepisów.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C). Spryskaj 3-litrowe naczynie żaroodporne sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
2
Połącz sos pomidorowy z chili w proszku i 1/2 szklanki wody lub według uznania w małym rondlu na średnim ogniu; zagotować i wymieszać, aby uzyskać sos do nalewania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Zdjąć z ognia i odstawić SOS enchilada.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS Enchilada
4
Gotuj i mieszaj mielonego indyka, cebulę i 1 kopertę mieszanki przypraw do taco na dużej patelni na średnim ogniu, siekając indyka podczas gotowania, aż mięso będzie kruche i nie będzie już różowe, około 10 minut. Wymieszaj 2/3 szklanki wody i pozostałą kopertę mieszanki przypraw taco i gotuj, często mieszając, aż wilgoć wyparuje z mieszanki indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokruszone Chipsy Kukurydziane, Podzielone
Indyk Mielony
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
5
Wymieszaj 1 szklankę sosu enchilada z mieszanką indyka i zdejmij patelnię z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS Enchilada
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
6
Aby ułożyć zapiekankę, rozłóż 8 połówek tortilli na dnie przygotowanego naczynia do pieczenia, nakładając się w razie potrzeby na siebie. Wrzuć ostry ser Cheddar i ser Monterey Jack do miski i równomiernie rozprowadź 1/4 masy serowej na tortillach. Posyp 1/3 mieszanki z indyka, 1/3 sałaty, 1/3 pokrojonych pomidorów i około 1/3 szklanki pozostałego sosu. Powtórz warstwy jeszcze dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Monterey Jack
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Papryczki Serrano Lub 1 Duża Papryczka Jalapeno, Bez Pestek I Posiekana
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Umieść 8 połówek tortilli na wierzchu zapiekanki i posmaruj pozostałą 1 1/4 szklanki rozdrobnionej mieszanki sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Nutą Philadelphia®, Podzielone
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
8
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ser na zapiekance się rozpuści i zrumieni, 20 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze typy na Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować, jest Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir. Ma 4,9 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 39 dolarów.
Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir
Ten bogaty Pinot Noir otwiera się aromatami czerwonych owoców akcentowanymi porzeczkami i skórką pomarańczową. Smaki malin i wiśni sięgają aż po podniebienie i są uzupełnione nutami gorzkiej czekolady i jeżyny. Prezentując jasną kwasowość i średnią wagę, wykończenie jest długie i długotrwałe.