Meksykańska Zapiekanka Enchilada

Meksykańska Zapiekanka Enchilada
Przepis meksykańska Zapiekanka Enchilada jest gotowa w około 1 godzinę i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe opcja dla miłośników meksykańskiego jedzenia. Ten przepis służy 6. To danie główne ma 765 kalorii, 60g białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. Za 4,76 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Allrecipes. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz pod ręką ser monterey jack, mielonego indyka, mieszankę przypraw do taco i kilka innych składników, możesz to zrobić. 65 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia niesamowity wynik spoonacular 86%. Spróbuj Meksykańska lasagne (lub zapiekanka Enchilada), Wędzony kurczak i Chorizo meksykańska Zapiekanka Enchilada, oraz Enchilada Suiza Meksykańska Lasagna dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C). Spryskaj 3-litrowe naczynie żaroodporne sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Połącz sos pomidorowy z chili w proszku i 1/2 szklanki wody lub według uznania w małym rondlu na średnim ogniu; zagotować i wymieszać, aby uzyskać sos do nalewania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Zdjąć z ognia i odstawić SOS enchilada.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
4
Gotuj i mieszaj mielonego indyka, cebulę i 1 kopertę mieszanki przypraw do taco na dużej patelni na średnim ogniu, siekając indyka podczas gotowania, aż mięso będzie kruche i nie będzie już różowe, około 10 minut. Wymieszaj 2/3 szklanki wody i pozostałą kopertę mieszanki przypraw taco i gotuj, często mieszając, aż wilgoć wyparuje z mieszanki indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokruszone Chipsy Kukurydziane, PodzielonePokruszone Chipsy Kukurydziane, Podzielone
Indyk MielonyIndyk Mielony
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Wymieszaj 1 szklankę sosu enchilada z mieszanką indyka i zdejmij patelnię z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Aby ułożyć zapiekankę, rozłóż 8 połówek tortilli na dnie przygotowanego naczynia do pieczenia, nakładając się w razie potrzeby na siebie. Wrzuć ostry ser Cheddar i ser Monterey Jack do miski i równomiernie rozprowadź 1/4 masy serowej na tortillach. Posyp 1/3 mieszanki z indyka, 1/3 sałaty, 1/3 pokrojonych pomidorów i około 1/3 szklanki pozostałego sosu. Powtórz warstwy jeszcze dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Monterey JackSer Monterey Jack
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Ostry Cheddar, Pokrojony W KostkęOstry Cheddar, Pokrojony W Kostkę
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Umieść 8 połówek tortilli na wierzchu zapiekanki i posmaruj pozostałą 1 1/4 szklanki rozdrobnionej mieszanki sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Nutą Philadelphia®, PodzieloneZ Nutą Philadelphia®, Podzielone
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
8
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ser na zapiekance się rozpuści i zrumieni, 20 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze typy na Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować, jest Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir. Ma 4,9 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 39 dolarów.
Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir
Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir
Ten bogaty Pinot Noir otwiera się aromatami czerwonych owoców akcentowanymi porzeczkami i skórką pomarańczową. Smaki malin i wiśni sięgają aż po podniebienie i są uzupełnione nutami gorzkiej czekolady i jeżyny. Prezentując jasną kwasowość i średnią wagę, wykończenie jest długie i długotrwałe. 
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia42
Magazyn