Meksykańska Tortilla rosół może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1382 kalorie, 79g białka, oraz 88 g tłuszczu na porcję. Na 5,83 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 65% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Ten przepis jest lubiany przez 15 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz limonkę, liście laurowe, ziarna pieprzu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć pomidory można śledzić to danie główne z Pink Peony Popcorn Balls jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Meksykańska Tortilla Rosół, Mielona zupa meksykańska z kurczakiem i tortillą, oraz Meksykańska zupa Limonkowa z kurczakiem lub indykiem Tortilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść garnek na średnim ogniu i zalej 2 łyżkami oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodać cebulę, czosnek, jalapenos, i pomidory; gotować, mieszając przez 15 minut, aż warzywa są gotowane w dół i pulpy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Wlać wywar, doprawić solą i pieprzem, dusić 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
4
W międzyczasie podgrzać 1-calowy olej rzepakowy na patelni nad średnim płomieniem. Gdy olej zacznie dymić, dodajemy paski tortilli partiami i smażymy, aż będą chrupiące ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paski Tortilla
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Wyjąć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem i posypać solą, gdy są jeszcze gorące.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
6
Kadzi gorącą zupę do 4 miski zupy i umieścić stos rozdrobnionego kurczaka na górze każdej. Top z pokrojonym w kostkę awokado i smażonymi paskami tortilla (i serem, jeśli używasz).
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Chochla
7
Udekoruj kolendrą i podawaj z limonkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin Wapienny
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
8
Umieść kurczaka i warzywa w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
9
Wlać tylko tyle zimnej wody, aby pokryć (około 3 ćwiartek); zbyt dużo spowoduje, że bulion będzie słaby. Wrzucić tymianek, liście laurowe i ziarna pieprzu i pozwolić mu powoli dojść do wrzenia. Obniżyć ogień do średnio-niskiego i delikatnie gotować na wolnym ogniu przez 1 do 1 1/2 godziny, częściowo przykryte, aż kurczak jest gotowy. Jak gotuje, odtłuścić wszelkie zanieczyszczenia, które wznoszą się na powierzchnię; dodać trochę więcej wody, jeśli to konieczne, aby utrzymać kurczaka pod przykryciem podczas gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Pasek Skórki Z Cytryny
10
Ostrożnie wyjmij kurczaka na deskę do krojenia. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, wyrzucić skórę i kości; ręcznie rozdrobnić mięso do pojemnika do przechowywania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
11
Ostrożnie przecedzić wywar przez drobne sito do innego garnka, aby usunąć warzywa. Natychmiast zużyj zapas lub jeśli planujesz go przechowywać, umieść garnek w zlewie pełnym lodowatej wody i wymieszaj, aby ostygł zapas. Przykryć i przechowywać w lodówce do jednego tygodnia lub zamrozić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Burn Cottage Cashburn Pinot Noir z oceną 4.7 z 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.