Meksykańska Sałatka posiekana z pomarańczową cremą
Meksykańska posiekana Sałatka z pomarańczową cremą może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 254 kalorie, 7G białka, oraz 14g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Niewiele osób lubi to meksykańskie danie. Udaj się do sklepu i odebrać rzodkiewki, arbuz, pomarańczowy crema, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Meksykańska Sałatka Posiekana, Meksykańska Sałatka Posiekana, oraz Posiekana Sałatka Meksykańska dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odciąć i wyrzucić skórkę z jicamy; wypłukać jicamę. Opłucz ogórek; przyciąć i wyrzucić końce. Opłucz kantalupę, arbuza i spód miodowy; odetnij skórki i zgarnij nasiona.
Pokrój jicamę, ogórek i melony w 1/2 cala kostki. Przyciąć i wyrzucić wierzchołki i korzenie z rzodkiewki; rzodkiewki opłukać i cienko pokroić. Atrakcyjnie ułóż przycięte produkty na dużym talerzu wraz z kapustą i winogronami.
Tuż przed podaniem, pit i obrać awokado.
Pokroić w kostkę 1/2 cala i zalać sokiem z cytryny; dodać do półmiska.
Posypać orzeszki ziemne lub oferują orzeszki ziemne obok.
Podawać z pomarańczową kremą.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Piwnice Dragonette Sta. Rita Hills Pinot Noir z 4.8 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
![Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir]()
Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir
Rok 2016 był kolejnym w serii wspaniałych roczników w Santa Barbara. Mieliśmy kolejny wczesny budbreak i (w przeciwieństwie do 2015) doskonałą pogodę podczas Setu, pozwalając na mocne, zrównoważone plony. Maj, Czerwiec i Lipiec były dość ciepłe i dojrzewanie było dość szybkie, jednak niespotykanie chłodny sierpień znacznie spowolnił winorośl. Dla winiarza było to prawie idealne, ponieważ winogrona były w stanie zakończyć dojrzewanie powoli, bez kolców ciepła, a winogrona utrzymywały doskonałą kwasowość. W ciągu serii chłodnych poranków wybraliśmy każdy blok z niemal idealną dojrzałością i równowagą. Wina wydają się mieć świetny owocowy charakter, świeżą kwasowość i strukturę taninową oraz solidną głębię.