Meksykańska marynata i sos Chile
Przepis meksykańska marynata Chile i sos może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 45 minut. Jedna porcja zawiera 56 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 46 centów za porcję, dostajesz marynatę, która serwuje 12. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Mieszanka soli koszernej, chiles negros, nasiona kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Nowy Meksykański Czerwony Sos Chile, Nowy Meksykański Czerwony Sos Chile, oraz Meksykańskie klopsiki z czerwonym sosem pomidorowym Chile i Queso Fresco dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść nasiona kminku na średniej patelni lub żeliwnej patelni i tost na średnim ogniu, często potrząsając patelnią, aż pachną, około 2 do 3 minut.
Przełożyć do młynka do przypraw i lekko ostudzić. Odstaw patelnię na bok.
Dodać goździki i oregano do młynka do przypraw i proces do drobnego proszku; przenieść mieszankę przypraw do blendera i odstawić.Spłucz chiles pod zimną bieżącą wodą, a następnie dobrze wysuszyć ręcznikami papierowymi.
Umieść chiles na patelni używanej do grzania kminku i pieczeń na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż pachnące, o 3 do 5 protokół.
Przenieść do deski do krojenia do ostygnięcia. Nosząc gumowe rękawice, przeciąć chiles na pół wzdłuż i wyrzucić nasiona i łodygi.
Umieścić chiles w średnim rondlu, przykryć wodą i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Zdjąć z ognia. Odstawić 1/2 szklanki płynu do gotowania chile i ostudzić.
Niech chiles siedzieć w rondlu gorącej cieczy przez 5 minut więcej.
Odcedzić chiles i ostudzić.
Dodaj ananas, cebula, czosnek, ocet, sok z limonki, odmierzoną sól, chłodzone chiles, i chłodzony ciecz chile do blendera i wymieszać na wysokiej do gładkiego przecieru.Użyj jako marynaty do wołowiny, wieprzowiny lub kurczaka. Marynować mięso co najmniej 4 godziny lub do nocy (najlepiej przez noc). Jeśli zdecydujesz, przecedzić marynatę przez sitko o drobnych oczkach ustawione na małym rondlu; wyrzucić ciała stałe. Doprowadzić do wrzenia, doprawić do smaku solą i posmarować gotowanym mięsem tuż przed podaniem.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili można sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Caves Roger Goulart Gran Reserva Cava. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava]()
Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava
Wina wykorzystywane do produkcji cava są wybierane z wielką starannością i podlegają okresowi leżakowania wynoszącemu co najmniej cztery lata. Po 24 miesiącach – i raz w roku – dojrzewające butelki poddawane są technice déplacé, która polega na wytrząsaniu butelek w celu homogenizacji drożdży i uzyskania większej ekstrakcji pod względem ich aromatycznego i smakowego potencjału w ciągu ponad 48 miesięcy leżakowania. Rezultatem jest delikatna cava o jasnożółtym zabarwieniu, jasnych złotych odcieniach i niesamowitym blasku, a także ciekawe, złożone i mocne bukiety.Mieszanka: 60% Xare-lo, 20% Macabeo i 20% Parellada