Meksykańska Czekolada Flan
Przepis meksykańska czekolada Flan jest gotowy w około 5 godzin i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis służy 12. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 268 kalorii, 5G białka, oraz 18g tłuszczu. Mało kto lubi ten deser. Jeśli masz pod ręką śmietanę, laski cynamonu, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Nowoczesna Meksykańska Czekolada Flan, Mexican Flan, oraz Flan meksykański (pieczony krem karmelowy) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 163°. w małym rondlu o dużej wytrzymałości na średnim ogniu, wymieszaj 2/3 szklanki cukru i wody do rozpuszczenia; doprowadzić do wrzenia. Kontynuuj gotować, bez mieszania, aż mieszanina uzyska głęboki bursztynowy kolor, szczotkując boki rondla wodą w razie potrzeby, aby zmyć wszelkie kryształy, które mogą powstać. Natychmiast wlać do dna patelni i przechylić patelnię, aby równomiernie pokryć; odstawić.
W dużej misce, ubić pozostałe 1/2 szklanki cukru z jaj, żółtko, wanilia, i sól. W średnim rondlu podgrzej mleko, śmietanę i cynamon do oparzenia.
Ubić w czekoladzie do rozpuszczenia.
Usunąć laski cynamonu i powoli wlać mieszaninę czekolady do mieszaniny jaj, ubijając do połączenia. Ostrożnie wlać gorący krem na patelnię.
Ustaw patelnię w dużej patelni i umieść na stojaku piekarnika.
Dodaj gorącą wodę do pieczenia patelni, aż dojdzie do połowy boków patelni ciasta.
Piec, aż tylko ustawić, ale jeszcze trochę wiggly, o 30 protokół.
Ostudzić w temperaturze pokojowej 30 minut, a następnie schłodzić, aż do całkowitego ustawienia, około 4 godzin.
Aby służyć, uruchomić ostry nóż wokół obwodu patelni ciasto poluzować flan.
Umieść talerz do serwowania na patelni i Odwróć, aby odwrócić flan na talerz.