Meksykańskie krewetki z grilla w sosie dymiącym

Meksykańskie Grillowane krewetki z dymiącym słodkim sosem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 410 kalorii, 47g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 5,06 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz SOS adobo, ząbki czosnku, mocno brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 27 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smoky Grillowane krewetki z sosem Marie Rose, Pikantne Grillowane krewetki Quesadillas z sosem śmietanowym z awokado, oraz Grillowane żeberka wołowe z dymiącym słodkim sosem Barbecue dla podobnych receptur.
Instrukcje
Krewetki obrać, pozostawiając ogony na; devein, w razie potrzeby. Nawlecz 4 krewetki na każdy szaszłyk. Odstawić.
Brązowy cukier ugotować w małym ciężkim rondlu na małym ogniu, aż się stopi.
Dodać czosnek i 6 kolejnych składników. Gotować 5 minut lub do rozpuszczenia pasty tamaryndowca.
Umyj krewetki oliwą z oliwek. Grill, bez pokrywy grilla, na średnim ogniu (350 do 40
przez 4 do 6 minut lub aż krewetki skręcić różowy, obracając raz, i fastrygowanie z tamaryndowca glazury.
Podawać z dymnym słodkim sosem.
Uwaga: tamaryndowiec jest owocem rosnącym na drzewie. Jego długie strąki zawierają słodko-kwaśny miąższ, z którego wytwarza się pastę. Poszukaj pasty z tamaryndowca w meksykańskiej lub azjatyckiej sekcji swojego sklepu spożywczego.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.