Meksykańska soczewica i ryż

Meksykańska soczewica i ryż
Meksykańska soczewica i ryż mogą być tylko daniem głównym, którego szukasz. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 407 kalorii, 18g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Za 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 55 minut. Mieszanka chili w proszku, ząbków czosnku, oregano i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Przynosi ci smak domu. Z łyżką wynik 73%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Cheat ' s soczewica i warzywa brązowy ryż Biryani (ft. SunRice Rice & Soczewica) + Gratis, Soczewica Meksykańska, oraz Grillowana meksykańska Quesadilla z soczewicą + wycieczka po farmie z soczewicy.

Instrukcje

1
W dużym rondlu podsmaż cebulę na oleju do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
3
Dodaj bulion, soczewicę, chili w proszku i kminek. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20-25 minut lub do momentu, gdy soczewica będzie prawie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
SoczewicaSoczewica
BulionBulion
KminekKminek
4
Dodaj kukurydzę, salsę, koncentrat pomidorowy, oregano i ocet. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu 10 minut dłużej lub do miękkości soczewicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
SoczewicaSoczewica
Pokrojona Słodka żółta PaprykaPokrojona Słodka żółta Papryka
OcetOcet
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
KukurydzaKukurydza
5
Podawać z ryżem; posypać serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
RyżRyż

Wyposażenie

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe to świetny wybór dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które możesz spróbować, jest August Kesseler The Daily August Trocken Pinot Noir. Ma 4,3 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 25 dolarów.
August Kesseler The Daily August Trocken Pinot Noir
August Kesseler The Daily August Trocken Pinot Noir
Daily August Pinot Noir otwiera subtelny zapach czarnej wiśni i jagód w połączeniu z pysznym aromatem cassis i czerwonej papryki. W ustach prezentuje się jako świeży i owocowy z napięciem na podniebieniu i delikatną długością. Jest to elegancki wyraz Rheingau Pinot Noir.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia39
Magazyn