Mediterranean Seafood Medley

Mediterranean Seafood Medley
Jeśli masz w pobliżu 3 godziny do spędzenia w kuchni, śródziemnomorska mieszanka owoców morza może być super pescatarian przepis do wypróbowania. Za $6.12 za porcję, ten przepis okładki 53% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 557 kalorii, 49g białka, oraz 16G tłuszczu. 8 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jeśli masz pod ręką liście laurowe, nitki szafranu, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 94%. Ten wynik jest spektakularny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Owoce Morza Medley, Składanka Z Owoców Morza Na Parze, oraz Składanka Z Owoców Morza Na Parze.

Instrukcje

1
Moczyć kalmary w mleku przez 1 do 5 godzin; im dłużej, tym lepiej. Gdy kałamarnica skończy moczyć, odcedź i wyrzuć mleko.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
2
Podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek w dużym garnku na średnim ogniu. Dodaj czosnek, cebulę, marchewkę, pomidory i pokrojony w kostkę koper włoski. Gotuj i mieszaj, aż warzywa zmiękną, około 10 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy i gotuj dodatkowe 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Wlej wino i zwiększ ogień do wysokiego. Gdy mieszanina się zagotuje, dodaj wywar z kurczaka, pietruszkę, estragon, tymianek, liście laurowe, ziarna pieprzu i szafran. Wróć do wrzenia, następnie zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się do 1 1/2 szklanki, około 15 minut. Odcedź płyn i wyrzuć ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
SzafranSzafran
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek w dużym garnku na średnim ogniu. Dodaj czosnek i gotuj, aż będzie pachnący, około 45 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Dodaj suszone pomidory i koper włoski; gotuj przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Pomidory Ze SłoikaSuszone Pomidory Ze Słoika
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
6
Wlać odcedzony bulion szafranowy i posiekany tymianek; zwiększyć ogień do średnio wysokiego i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
7
Umieść ostrygi na koprze włoskim, przykryj i gotuj przez 1 minutę. Włóż małże i małże do garnka, przykryj i gotuj, aż Skorupiaki zaczną się otwierać, około 4 minut. Dodaj odsączoną kałamarnicę, Odzyskaj i gotuj przez 1 minutę, aż kałamarnica stwardnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkorupiakiSkorupiaki
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
KałamarnicaKałamarnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Podczas gotowania skorupiaków dopraw filety z okonia morskiego solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z MorszczukaFilety Z Morszczuka
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
SkorupiakiSkorupiaki
9
Podgrzej pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
10
Umieść rybę na patelni skórą do dołu. Przykryj i gotuj, aż skórka będzie chrupiąca, a miąższ ryby stwardnieje i nie będzie już półprzezroczysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
11
Wlej mieszankę kopru włoskiego i owoców morza na półmisek do serwowania i ułóż filety z okonia morskiego na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z MorszczukaFilety Z Morszczuka
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
12
Udekoruj gałązkami pietruszki i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn