Medaliony wołowe ze świeżym sosem chrzanowym
Medaliony wołowe ze świeżym sosem chrzanowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $3.59 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 341 kalorii, 21g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz ocet ryżowy, pieprz cayenne, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Medaliony wołowe z sosem koniakowym, Medaliony wołowe z sosem z Porto Wine Pan, oraz Medaliony wołowe z ziołami z sosem Zinfandel-szalotka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść pomidory koktajlowe w misce i doprawić czarnym pieprzem, solą i cukrem. Wymieszać z octem ryżowym.
Odstawić około 15 minut niech smaki mieszają.
2 łyżki chrzanu wymieszać z creme fraiche w małej misce; doprawić 1/2 łyżeczki soli. Przechowywać w lodówce aż potrzebne.
Pokrój steki na pół w poprzek ziarna i Funt każdy kawałek do około 3/8 cala grubości. Obficie doprawić każdą stronę solą, czarnym pieprzem i szczyptą pieprzu cayenne.
Połóż steki na powierzchni roboczej i posypać każdy kawałek lekko mąką. Włóż mąkę do mięsa. Powtórz po drugiej stronie.
Pozostawić mięso na 10 minut, aby mąka przylegała.
Umieść ciężką patelnię na średnim ogniu, wlać olej roślinny i podgrzać, aż małe smugi dymu są widoczne unoszące się z oleju.
Połóż steki na gorącym oleju (mięso powinno skwierczeć) i zapiekać, aż rumiane, o 2 protokół na stronę. Kiedy zobaczysz soki wołowe gromadzą się na powierzchni mięsa, odwróć i brązowej drugiej stronie, o 2 minuty więcej.
Przełożyć na talerz i odstawić na około 2 minuty.
Wlać nadmiar oleju z patelni i wlać wodę do patelni. Zeskrobać i rozpuścić wszelkie rumiane soki mięsne z dna patelni; nadal gotować, aż lekko zgęstnieje, o 30 sekund.
Wlać soki z patelni na pomidory i wymieszać, aby połączyć.
Podziel około połowy mieszanki pomidorowej z sokiem na porcję na dno 2 dużych talerzy zupy. Na wierzchu po 2 medaliony wołowe i łyżkę kremu chrzanowego. Na każdej porcji zetrzeć ok. 1/2 łyżeczki chrzanu i polać ok. 1 łyżeczką szczypiorku.