Medaliony wieprzowe z pieprzem w sosie żurawinowym

Medaliony wieprzowe z pieprzem z sosem żurawinowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 281 kalorii, 24g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz spirited SOS żurawinowo-morelowy, pieprz cytrynowy, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Medaliony wieprzowe z sosem żurawinowym, Medaliony wieprzowe z sosem portowo-żurawinowym, oraz Przyprawione medaliony wieprzowe z sosem żurawinowo-pomarańczowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Tłuszcz Trim z wieprzowiny; pokroić w poprzek na 8 sztuk.
Umieść każdy kawałek między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; spłaszczyć każdy kawałek do grubości 1/2 cala za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta.
Posypać obie strony wieprzowiny papryką.
Rozgrzać olej w 10-calowej żeliwnej patelni na średnim ogniu.
Dodać wieprzowinę; gotować 5 minut z każdej strony lub do czasu zakończenia.
Wyjąć z patelni; zachować ciepło.
Dodać ocet i wodę do patelni; gotować 30 sekund, stale mieszając. Wymieszać z sosem żurawinowo-morelowym i masłem i gotować 1 minutę, ciągle mieszając.
SOS podawać z wieprzowiną.