Meat Lite: Smoky Kedgeree, z rybą lub bez
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj Meat Lite: Smoky Kedgeree, z rybą lub bez. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $3.29 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 18g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 451 kalorii. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 19 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, pstrąg, papryka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Meat Lite: Orzechowy Makaron, Meat Lite: Resztki Empanadas, oraz Meat Lite: kalafior Ain ' t No Wallflower dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w średnim garnku na średnim ogniu.
Dodać cebulę i pocić je przez około 5 minut.
Dodać ryż, curry i papryka i mieszać do połączenia i płaszcz ryżu.
Dodać wodę i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu, przykryć garnek i gotować na wolnym ogniu przez około 25 minut.
Podczas gdy ryż simmers, umieścić jaja w małym garnku i przykryć zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia na około 7 minut. Wyłączyć ogień i odstawić jajka do gorącej wody na dodatkowe 2 do 3 minut. Spłucz w zimnej wodzie i skorupki, gdy jaja są jeszcze ciepłe.
Wyjąć ryż z ognia i odstawić do przykrytego garnka na dodatkowe 5 minut. Pokroić rybę na duże kawałki i wymieszać z gorącym ryżem do ogrzania. Wymieszać posiekaną natkę pietruszki.Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz w razie potrzeby dodatkowym masłem.
Podziel kedgeree między cztery miski.
Do każdej porcji podawać po jednym jajku (podzielonym na pół).