Maślany Gołąb Grochowy Dal (Mitti Handi Dal)

Maślany Gołąb Grochowy Dal (Mitti Handi Dal)
Ten przepis służy 20 i kosztuje 67 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 206 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz masło, kolendra, jalapeños, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Maślany Gołąb Grochowy Dal (Mitti Handi Dal), veg handi, restauracja styl veg Diwani handi, oraz Sałatka Z Zimnego Groszku dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średnim rondlu przykryj groszek gołębi wodą i pozostaw do namoczenia przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch GołębiGroch Gołębi
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dobrze osuszyć groszek gołębi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch GołębiGroch Gołębi
3
Powrót gołąb groszek do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch GołębiGroch Gołębi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Dodać połowę jalapeo, 1/2 łyżeczki kurkumy, 4 szklanki wody i szczyptę soli i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanie małym ogniu, aż groszek są po prostu miękkie, ale nie rozpada się, o 15 protokół. Połówki leku jalapeo należy wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurkumaKurkuma
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
5
Tymczasem w innym średnim rondlu podgrzej olej rzepakowy, aż się połyśnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
6
Dodać nasiona kminku i gotować na umiarkowanym ogniu, aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
7
Dodaj cebulę, czosnek, imbir i mielone jalapeo i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż cebula jest lekko rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
8
Dodaj pozostałe 1/2 łyżeczka kurkumy wraz z pomidorami i cayenne i gotować na umiarkowanie małym ogniu, aż płyn odparuje i pomidory są zmiękczone, o 5 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
KurkumaKurkuma
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
9
Dodać groszek gołębi i ich płyn do gotowania do mieszaniny pomidorów i gotować na wolnym ogniu, aż dal jest lekko zagęszczony, o 5 protokół. Doprawić solą. Wymieszać z masłem i kolendrą i podawać z ryżem i ciepłym naan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch GołębiGroch Gołębi
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
NaanNaan
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
SoczewicaSoczewica
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje20
Ocena Zdrowia2
Magazyn