Maślanka ze szczypiorkiem puree ziemniaczane
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj maślanki i puree ze szczypiorku. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 121 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 32 centów za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Mieszanka masła, ziemniaki, szalotka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Maślanka Szczypiorek & Asiago Puree Ziemniaczane Gratin, Kremowy Szczypiorek Puree Ziemniaczane, oraz Puree ze szczypiorkiem i pietruszką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Pokrojone w kostkę ziemniaki zalać zimną osoloną wodą w dużym rondlu i dusić do miękkości, około 20 minut.
Podczas gotowania ziemniaków, dodać masło do małego rondla i podsmażyć szalotkę, aż półprzezroczyste.
Dodać maślankę i ciepłe. Doprawić solą i pieprzem.
Po zmięknięciu odcedzić ziemniaki, wrócić do garnka i grubo rozgnieść masą ziemniaczaną. Wymieszać z rozgrzaną maślanką, doprawić solą i pieprzem i udekorować szczypiorkiem.