Przepis Maślanka Panna Cotta z jagodami i wanilią Sabayon może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 248 kalorii, 5G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Sprawdza się jako deser w rozsądnej cenie. Mieszanka jagód, takich jak jeżyny, sproszkowana żelatyna, wino deserowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Fasola waniliowa Panna Cotta z pieczonymi jagodami, Panna Cotta ze świeżymi jagodami, oraz Panna Cotta Z Macerowanymi Jagodami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Marka panna cotta
2
W małej misce posypać żelatynę 3 łyżkami wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Odstawić, aż żelatyna zmięknie, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
4
W ciężkim, średnim rondlu na umiarkowanym ogniu ubij śmietanę i cukier. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać fasolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Krem
Nasiona
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
5
Podgrzać, ubijając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
6
Zdjąć z ognia i ubić żelatynę i maślankę. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach do średniej, niereaktywnej miski, odrzucając fasolę wanilii. Przykryj powierzchnię folią i pozostaw w temperaturze pokojowej 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Maślanka
żelatyna
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Sito
Trzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Podzielić mieszaninę między ramekins i przechowywać w lodówce, aż Zestaw, co najmniej 8 godzin lub na noc.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
8
Marka sabayon
9
W średniej misce, za pomocą miksera elektrycznego lub trzepaczką, ubić śmietanę, aż uformują się sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Trzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
10
W dużej niereaktywnej metalowej misce, za pomocą miksera elektrycznego lub trzepaczki, ubić razem żółtka i cukier do jasnożółtego i jasnożółtego, około 1 minuty. Ustaw miskę na rondlu z ledwo gotującej się wody i ubijaj w winie. Gotować, ubijając stale i uważając, aby nie dopuścić do pary mieszaniny, aż mieszanina zgęstnieje i natychmiastowy odczyt termometru włożonego do rejestrów środkowych 140 ° F, o 5 minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Cukier
Woda
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Trzepaczka
Termometr Kuchenny
Patelnia Z Sosem
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
11
Wyjmij miskę z rondla i kontynuuj ubijanie, aż mieszanina ostygnie, 2 do 3 minut. Polać likierem pomarańczowym, następnie delikatnie polać bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier Pomarańczowy
Bita śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
12
Do montażu i serwowania
13
Używając cienkiego ostrego noża, przeciąć wewnętrzną krawędź każdego ramekina, aby się poluzować. Zanurz dno 1 ramekina w misce z bardzo ciepłą wodą 6 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Różne Krakersy Lub Chipsy Pita
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Nóż
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
14
Umieść talerz deserowy do góry nogami na ramekinie i odwróć, delikatnie podnosząc ramekin, aby panna cotta osiadła na talerzu. Powtórz, aby odsunąć Pozostałe Panny Cotta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
15
Ułóż jagody na szczycie i wokół każdej panna cotta i łyżka sabayon nad jagodami. W razie potrzeby, użyj kuchennego palnika do lekko brązowego sabayon i podawać natychmiast.