Maślanka-Meksykańskie Ciasto Czekoladowe

Maślanka-Meksykańskie Ciasto Czekoladowe
Maślanka-Meksykańskie ciasto czekoladowe może być tylko deser szukasz. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 524 kalorie, 8G białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Jeśli masz jaja, ekstrakt z wanilii, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Ciasto czekoladowo-maślane z Porto, Meksykańskie Ciasto Czekoladowe, oraz Grillowane ciasto z meksykańskim sosem czekoladowym i owocami tropikalnymi.

Instrukcje

1
Kuchenka mikrofalowa czekoladowe placki do pieczenia w kuchence mikrofalowej bezpieczne miski w wysokiej 1 minutę i 15 sekund lub aż czekolada topi się i gładka, mieszając co 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Beat masło na średniej prędkości z mikserem elektrycznym 2 minut lub aż kremowy. Stopniowo dodawać cukier, ubijając 5 do 7 minut lub do lekkiego i puszystego.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
3
Dodaj jajka, po 1 na raz, ubijając tylko do momentu, aż żółty zniknie po każdym dodaniu. Wymieszać z roztopioną czekoladą, syropem czekoladowym i wanilią, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CzekoladowySyrop Czekoladowy
CzekoladaCzekolada
WaniliaWanilia
JajkoJajko
4
Mąkę połączyć z 3 kolejnymi składnikami; dodać do mieszanki masła na przemian z maślanką, rozpoczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat z niską prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
5
Wlać ciasto do nasmarowanej i mąki 10-calowej patelni rurowej lub 12-filiżanki patelni Bundt.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
6
Piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę i 10 minut lub do momentu, aż długi drewniany kilof włożony do środka ciasta wyjdzie czysty. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu 10 do 15 minut; wyjąć z patelni do stojaka z drutu i ostudzić 1 godzinę i 30 minut lub do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
7
Dekorować, w razie potrzeby.
8
*2 (4-oz.) opakowania meksykańskiej czekolady, posiekane, mogą być zastąpione półsłodkie czekoladowe placki do pieczenia. Pomiń mielony cynamon i postępuj zgodnie z przepisem. Tylko w celach testowych użyliśmy meksykańskiej czekolady Nestl Abuelita.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka CzekoladaPółsłodka Czekolada
Cynamon MielonyCynamon Mielony
CzekoladaCzekolada
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn