Maślanka cytrynowo-migdałowa z truskawkami balsamicznymi

Maślanka cytrynowo-migdałowa z truskawkami balsamicznymi
Need a wegetariańska przystawka? Cytrynowo-migdałowy Bochenek maślanki z balsamicznymi truskawkami może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 505 kalorii. 48 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę cytrynową, maślankę, truskawki balsamiczne i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Truskawki z lodem maślanym i octem balsamicznym, Ciasto Maślane Z Cytryną I Semoliną Ze Świeżymi Truskawkami, oraz Ciasto cytrynowo-jagodowe z lukrem maślanym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło i mąka 9 x 5 x 2 1/2-calowy metalowy bochenek patelni. Mąkę, sól i sodę przesiać do średniej miski. Za pomocą miksera elektrycznego, beat 1 1/2 szklanki cukru i masła w dużej misce, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
PiekarnikPiekarnik
2
Dodawać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
3
Wymieszać z ekstraktem z migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z MigdałówEkstrakt Z Migdałów
4
Dodaj suche składniki do mieszanki jaj na przemian z maślanką w 3 dodatkach każdy, ubijając aż dobrze wymieszane po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
JajkoJajko
5
Dodać zmielone migdały i skórkę cytryny i ubić 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mączka MigdałowaMączka Migdałowa
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
6
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Piec ciasto, aż głęboki złoty kolor i popękane na górze i tester włożony do środka wychodzi czysty, około 1 godziny 25 minut. Fajne ciasto na patelni na stojaku 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
8
W międzyczasie wymieszaj pozostałą 1/2 szklanki cukru i 5 łyżek soku z cytryny w małej misce, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
9
Umieść stojak na blasze do pieczenia. Obróć ciasto na stojak, Góra do góry. Używając szpikulca lub wykałaczki, otwory poke od 1 do 2 cali od siebie na całym cieście.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
WykałaczkiWykałaczki
SzaszłykiSzaszłyki
10
Umyj wierzch i boki ciasta z całą glazurą cytrynową, pozwalając, aby niektóre glazury namoczyły się w cieście przed szczotkowaniem. Fajne ciasto całkowicie. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w temperaturze pokojowej.) Pokroić ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
CytrynaCytryna
11
Podawać z truskawkami balsamicznymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia6
Magazyn