Maślanka cytrynowo-migdałowa z truskawkami balsamicznymi
Need a wegetariańska przystawka? Cytrynowo-migdałowy Bochenek maślanki z balsamicznymi truskawkami może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 505 kalorii. 48 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę cytrynową, maślankę, truskawki balsamiczne i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Truskawki z lodem maślanym i octem balsamicznym, Ciasto Maślane Z Cytryną I Semoliną Ze Świeżymi Truskawkami, oraz Ciasto cytrynowo-jagodowe z lukrem maślanym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło i mąka 9 x 5 x 2 1/2-calowy metalowy bochenek patelni. Mąkę, sól i sodę przesiać do średniej miski. Za pomocą miksera elektrycznego, beat 1 1/2 szklanki cukru i masła w dużej misce, aż dobrze wymieszane.
Dodawać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko
3
Wymieszać z ekstraktem z migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z Migdałów
4
Dodaj suche składniki do mieszanki jaj na przemian z maślanką w 3 dodatkach każdy, ubijając aż dobrze wymieszane po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maślanka
Jajko
5
Dodać zmielone migdały i skórkę cytryny i ubić 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mączka Migdałowa
Skórka Z Cytryny
6
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Piec ciasto, aż głęboki złoty kolor i popękane na górze i tester włożony do środka wychodzi czysty, około 1 godziny 25 minut. Fajne ciasto na patelni na stojaku 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
8
W międzyczasie wymieszaj pozostałą 1/2 szklanki cukru i 5 łyżek soku z cytryny w małej misce, aż cukier się rozpuści.
Umieść stojak na blasze do pieczenia. Obróć ciasto na stojak, Góra do góry. Używając szpikulca lub wykałaczki, otwory poke od 1 do 2 cali od siebie na całym cieście.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Wykałaczki
Szaszłyki
10
Umyj wierzch i boki ciasta z całą glazurą cytrynową, pozwalając, aby niektóre glazury namoczyły się w cieście przed szczotkowaniem. Fajne ciasto całkowicie. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w temperaturze pokojowej.) Pokroić ciasto.