Maślane Ciasteczka Z Kaszą Manną Porzeczkową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj maślanych Ciasteczek z porzeczki semoliny. Ten przepis służy 30. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 115 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 15 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka mąki kukurydzianej, porzeczki, kasza manna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Budyń z kaszy mannej z sosem z czerwonych porzeczek, Ciasteczka Kruche Kardamonowo-Semolinowe, oraz Ciasteczka Pistacjowo-Porzeczkowe.
Instrukcje
W małej misce przykryj porzeczki bardzo gorącą wodą.
Odstawić na 10 minut; odcedzić.
W międzyczasie połączyć mąkę, kaszę manną i sól. W misce miksera stojącego ubij masło i cukier, aż będzie gładka.
Dodać jajko, zeskrobać wewnątrz miski i wymieszać do połączenia.
Dodaj mieszaninę mąki, skórkę pomarańczową i porzeczki, mieszając powoli, aż do połączenia. Obróć ciasto na powierzchnię roboczą i uformuj w dysk. Owinąć w folię i schłodzić co najmniej 2 godziny i do 2 dni.
Rozpakuj ciasto, połóż na mące i zwiń 1/3 cala. gruby. Równomiernie posypać 2 blachy do pieczenia z około 1 łyżką. kasza kukurydziana.
Ciasto pokroić 2-w. dekoracyjny cutter i umieścić nieco od siebie na blasze do pieczenia, rerolling resztki w razie potrzeby.
Piec ciasteczka, aż światło złoty brąz, 10 do 12 minut, przełączanie pozycji patelni w połowie gotowania.
Przenieś ciasteczka do szafy, aby ostygły.
* Znajdź w alejce pieczenia dobrze zaopatrzonych rynków.
Make ahead: przechowywać szczelnie do 5 dni.